- Løsningen er ikke å dytte folk ut av arbeidslivet

Ingen bør måtte slutte i jobb før de er fylt 75 år, mener Carl I. Hagen (70).

JOBB TIL 75: Frp-veteran Carl I. Hagen vil innføre 75-års grense for alle ansatte i Oslo kommune.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
JOBB TIL 75: Frp-veteran Carl I. Hagen vil innføre 75-års grense for alle ansatte i Oslo kommune. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - En stor andel eldre arbeidstakere liker ikke å måtte slutte i jobben. De ønsker å fortsette både for å tjene opp mer pensjon og fordi det å gå på jobb er en viktig del av livet. For mange betyr det sosiale fellesskapet veldig mye. Jobben gir dem noe meningsfylt å ta seg til, sier Carl I. Hagen.

Nå foreslår Oslo Fremskrittspartis bystyregruppe å innføre 75-års grense i Oslo kommune. Alder skal ikke være noen hindring for arbeidstakere som ønsker å fortsette i jobb også etter 70, og ingen ansatte skal kunne sies opp før de fyller 75 år.

Forslaget skal behandles i Oslo Bystyre onsdag i neste uke.

Bedre eldrehelse I dag skrev Dagbladet om Brit Djupvik Semner som måtte slutte i jobben på dagen da hun fylte 67 (krever innlogging).

-Stadig flere bekjemper tanken på at jobb er en forferdelig greie man må gjøre for å tjene til livets opphold. Det er faktisk mange som trives på jobb. Da må arbeidslivet legge til rette for at man kan fortsette lenger enn i dag, for eksempel ved å åpne opp for muligheten til å gå ned i deltidsstilling eller gjøre mindre belastende arbeid - selvsagt med mindre lønn. Løsningen er ikke å dytte folk ut av arbeidslivet fullstendig, sier Hagen, som er gruppeleder i Oslo Fremskrittspartis bystyregruppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer