Løste 37 år gammel drapsgåte

Med bruk av genetisk slektsgransking har etterforskere i Orange County funnet drapsmannen bak to kvinnedrap fra 80-tallet.

DREPT: Shannon Rose Lloyd ble funnet drept i 1986. Tre år seinere ble Renee Cuevas funnet drept. Nå er sakene løst. Foto: Garden Grove Police
DREPT: Shannon Rose Lloyd ble funnet drept i 1986. Tre år seinere ble Renee Cuevas funnet drept. Nå er sakene løst. Foto: Garden Grove Police Vis mer
Publisert

To cold case-drap på to kvinner fra Orange County har blitt løst ved hjelp av genetisk slektsgransking. Det uttalte en advokatfullmektig i Orange County.

Det melder blant annet NBC Los Angeles.

Mulig mistenkt

I mai 1986 ble 23 år gamle Shannon Rose Lloyd funnet seksuelt misbrukt og kvelt i hjel inne på sitt eget soverom.

- Det er vanskelig for meg å forstå hvordan noen kan ta et annet menneskes liv, som at det ikke var noe, uttalte Shannons bror den gang.

Noen år seinere ble drapet knyttet til drapet på 27 år gamle Renee Cuevas, som ble funnet drept langs en vei i 1989.

Drapsmannen var ikke å spore.

I 2021 identifiserte imidlertid etterforskningen i Orange County en mann fra Las Vegas som mulig mistenkt.

Vedkommende var Reuben J. Smith, som på 1980-tallet bodde i Orange County. I 1998 ble han tvunget til å avgi en DNA-prøve etter å ha blitt arrestert i hjembyen for seksuelle overgrep og drapsforsøk på en kvinne.

Smith tok sitt eget liv året etter.

- Ingen sak kald

Takket være ny teknologi viser det seg nå at DNA-beviset samsvarer med DNA som ble funnet på åstedene hvor både Shannon Rose Lloyd og Renee Cuevas ble funnet.

SKYLDIG: Takket være ny teknologi har etterforskere konkludert med at Reuben J. Smith er skyldig i drapene på de to kvinnene. Foto: Garden Grove Police
SKYLDIG: Takket være ny teknologi har etterforskere konkludert med at Reuben J. Smith er skyldig i drapene på de to kvinnene. Foto: Garden Grove Police Vis mer

- Vi vet nå at Reuben Smith var ansvarlig for dødsfallene til både Shannon og Renee, sa politisjefen i Garden Grove, Amir Elfarra, på en pressekonferanse mandag.

Ifølge påtalemyndigheten har den samme metoden blitt brukt til å løse rundt 400 «kalde saker» over hele landet.

- På grunn av den vitenskapelige framgangen er det ingen sak som lenger er kald. Enhver sak er potensielt løsbar, uttalte Orange Countys distriktsadvokat Todd Spitzer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer