Lot asylsøkere få bo gratis. Fikk bot på 50 000 kroner

Ville hjelpe familie med et lite barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hordalending i 30-årene ville hjelpe et albansk asylsøkerpar med et lite barn. Nå er han dømt for brudd på utlendingsloven, melder Bergens Avisen.

I retten ga mannen en uforbeholden tilståelse.

Han fortalte at det var i månedskiftet november-desember i fjor, at han ga familien på tre tilgang til en bolig han hadde ute for salg. Ifølge mannens forklaring lå det en nøkkel under dørmatta i boligen og at han lot familien få bo der fram til starten av januar.

Avslag på asylsøknad

I dommen heter det at bakgrunnen for at han lot familien flytte inn, var at han fikk opplysninger om at de hadde fått avslag på asylsøknaden, men at de etter råd fra advokaten sin hadde anket saken, og at de ville få søknaden gjennom i anken.

I formildende retning legger retten vekt på at mannen ikke hadde vinning som følge av handlingen.

-Tvert i mot måtte han utsette salget av boligen og pussen den opp etter oppholdet, skriver retten.

Retten kommer imidlertid til at han handlet forsettlig.

Bot på 50 000

Under drøftelsene av straffutmålingen, bringer retten inn sakene fra Ankomstsenter Finnmark fra i vinter.

En av aksjonistene, Merete Nordhus, ble da ilagt en bot på 12 000 kroner for å ha forsøkt å transportere fem asylsøkere fra Vestleiren til kirkeasyl. Før hun kom så langt ble hun stoppet av politiet. En annen av aktivistene, Eirik Nilsen, ble bøtlagt for å ha fraktet to asylsøkere til kirkeasyl.

- Disse saken gjaldt i større grad impulshandlinger enn i denne saken, skriver retten som derfor setter boten til 50 000 kroner.

Dagbladet har vært i kontakt med den domfelte mannen. Han ønsker ikke å kommentere dommen.