Lot datteren (1) være alene i bilen

- Vi har hatt et par pauli ord med mor, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ett år gammel baby ble i kveld ved 1915-tiden funnet alene i en bil som sto parkert ved Gulskogen senter i Buskerud, skriver dt.no.

Flere vitner hadde sett den lille jenta i bilen og meldte fra til vekterne på senteret.

- De brøt opp bilen og fikk ut babyen. De tok den med inn og ropte opp navnet på foreldrene som de hadde fått av oss etter at vi hadde sporet dem opp ved hjelp av kjennetegnet på bilen, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Men ingen foreldre meldte seg og dermed sendte politiet ut en patrulje til senteret.

- Da vi kom fant vi moren på vekterkontoret. Vi vet ikke hvor lenge ettåringen hadde sittet i bilen, men dette har vært en av de varmeste kveldene i år så politiet har hatt et par pauli ord med mor. Så vi håper at hun nå vet hvordan hun skal behandle sine barn i varmen.

Operasjonsleder forklarer at det også rutinemessig blir sendt en bekymringsmelding til jentas hjemkommune, men at politiet ikke gjør noe mer med saken. Ettåringen var i så god form at det heller ikke ble sett på som nødvendig med legetilsyn.

- Men vi oppfordrer folk til å huske at alle, både mor og barn og hunder skal ha det behagelig i varmen. Dersom du skal sette fra deg dyr i bilen så husk på luft og vann, formaner operasjonsleder Eriksson.