Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lot datteren dø av diabetes

Stolte mer på Gud enn på legen. Nektet å tilkalle hjelp til syk 11-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Madeleine Neumann (11) i Wisconsin led av type 1-diabetes, men var ikke undersøkt av lege og hadde dermed heller ingen medisiner.Sist søndag døde hun av sykdommen, som ubehandlet kan føre til en form for sukkersjokk.

Skulle helbredes av Gud

Foreldrene ønsket ikke at hun skulle få legebehandling, men stolte på at hun ville bli helbredet av Gud.

Dette bekreftes av Everest Metro-politisjef Dan Vergin overfor Associated Press - gjengitt på Yahoo News.

Jenta hadde trolig vært syk en måneds tid. Hun hadde symptomer som forkjølelse, sterk tørste, manglende appetitt og virket svak.

Politiet etterforsker nå saken.

Jentas mor, Leilani Neumann, har forklart at hun og familien tror på Bibelen og at helbredelse kommer fra Gud, men at de ikke tilhører noen sekt eller bevegelse, ikke er fanatiske eller har noe i mot leger.

- Hadde ikke vært syk

FIKK IKKE HJELP: Madeleine Neumann (11)fra Westin i Wisconsin utviklet en alvorlig form for diabetes, men foreldrene lot "skjebnen" bestemme over henne. Hun døde. FOTO: SCANPIX/AP
FIKK IKKE HJELP: Madeleine Neumann (11)fra Westin i Wisconsin utviklet en alvorlig form for diabetes, men foreldrene lot "skjebnen" bestemme over henne. Hun døde. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Hun hevder at deres datter var frisk inntil nylig, at de bare hadde registrert at hun virket litt trøtt de siste par ukene.

Det var først dagen før hun døde at situasjonen plutselig ble mer alvorlig, ifølge moren.

- Vi ba for henne, og vi trodde hun ville bli frisk. Vi så tegn på at hun var i ferd med å komme seg, skal moren ha sagt til politiet.

Jentas far, Dale Neumann, en tidligere politimann, forklarte at han startet livreddende førstehjelp på datteren da hun sluttet å puste.

Datteren hadde ikke vært hos lege siden hun var tre år gammel.

Trodde på skjebnen

Andre familiemedlemmer skal en uke før ha forsøkt å få moren til å tilkalle legehjelp, men hun strittet i mot. Til slutt ringte en tante selv etter hjelp, og men da den kom var det for sent.

Tanten hevdet hennes svigerinne trodde mer på skjebnen enn på legen.

image: Lot datteren dø av diabetes

Jenta døde med foreldrene og de tre eldre søskene rundt seg.

- Vi forblir sterke for våre barn. Bare vår Gudstro gir oss styrke nå, sa moren.

Ikke redde

Familien flyttet fra California til et moderne middelklassehjem i skogrike Westin, utenfor Wassau i Wisconsin for et par år siden. Her startet de en kaffebar.

Leilani Neumann sier at hun og hennes mann ikke er redde for etterforskningen fordi  «våre liv ligger i Guds hender. Vi gjorde ikke noe kriminelt. Vi vet vi gjorde det beste for vår datter.»

Det hører med til historien at datteren heller ikke gikk på  skolen, hun hadde begynt med hjemmeundervisning og var helt og holdent i en bestemt mors varetekt...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media