Lot fanger bruke mobil

To fengselsbetjenter i Bodø fikk svi på pungen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to fengselsbetjentene er ilagt bøter av Salten politidistrikt på henholdsvis

13 000 og 8000 kroner, for grov uforstand i tjenesten. Betjentene skal ha visst at innsatte i Bodø Fengsel brukte mobiltelefoner fra cella, uten å gjøre noe med det, skriver Avisa Nordland.

Begge betjentene skal ha kjent til at innsatte oppbevarte og brukte en mobil på cella. De rapportere ikke dette videre, men forholdet ble seinere politianmeldt av fengselet.

Det er uvisst hvor mange innsatte som hadde tilgang til den ulovlige mobilen, og det er heller ikke påvist at noen innsatte brukte telefonen i forbindelse med kriminalitet.

Det er ikke lovlig å bruke mobil i noe norsk fengsel. Dette for at man ikke skal kunne kommunisere med folk utenfor, og ikke ha mulighet til å planlegge kriminalitet fra fengselet.

Betjenten som fikk den største bota ble i tillegg tatt kjørende med lavpromille en tidlig morgen - på vei til politiavhør om mobilsaken.

Distriktsdirektør Asbjørn Roald ved Nordre Fengselsdistrikt bekrefter sier til avisa at de to betjentene er suspenderte fra jobben, og legger til at dette er personalsaker som ennå ikke er avgjort.

FORBUDT I FENGSEL: Mobiltelefon.