KORRUPT: Politimann Jamie Slater (33) lot lovbrytende kvinnelige sjåfører slippe unna hvis de var med på å ha sex med ham. Nå er han dømt til tre og et halvt års fengsel i Cardiff. Foto: Wales News Service
KORRUPT: Politimann Jamie Slater (33) lot lovbrytende kvinnelige sjåfører slippe unna hvis de var med på å ha sex med ham. Nå er han dømt til tre og et halvt års fengsel i Cardiff. Foto: Wales News ServiceVis mer

Lot kvinnelige lovbrytere slippe unna mot sex

«Jeg har meg med kona di», skrev trafikkpoliti Jamie Slater (33) i sms til ektemann. Nå må han i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den korrupte politimannen er nå dømt til tre og et halvt års fengsel av en domstol i Cardiff, skriver BBC.

Krevde sex Jamie Slater misbrukte sin stilling ved å lukke øynene for kvinnelige sjåførers trafikklovbrudd mot at de ble med på hans krav om sex, skriver Daily Mail.

Slater, som mistet jobben i South Wales Police i desember i fjor, er gift og har to barn. Det hindret ham ikke i å spørre seks kvinnelige trafikksyndere om deres mobilnummer, hvorpå han bombarderte dem med obskøne tekstmeldinger.

Han skal ha trakassert på det groveste de kvinnene som avslo hans sexkrav. To kvinner sa seg villige til å ha sex med ham i politibilen, mot å slippe straff. Ved et tilfelle måtte Slater ta med seg en av kvinnene i bilen, da han ble beordret til å delta i en pågående politijakt.

Brukte politidatabase 33-åringens slibrige spill tok brått slutt da en av kvinnene slo alarm om hans opptreden. Den påfølgende etterforskningen avslørte at Slater hadde brukt den nasjonale politidatabasen for å snike til seg opplysninger om de utvalgte kvinnene.

Aktor Peter Davies fortalte i retten at politimannen hadde stoppet en gift kvinne som kjørte alene uten gyldig førerkort. Da han sa han måtte ta beslag i bilen, begynte kvinnen å gråte.

- Slater sa at hvis hun ga ham mobilnummeret sitt, skulle han likevel ikke ta bilen, fortalte Davies.

Ifølge aktoratet kontaktet deretter Slater kvinnen via sms, og de møttes for sex. Dette skal ha skjedd ytterligere tre ganger mens politimannen var på vakt. Kvinnen skal ha avsluttet forholdet da Slaters krav «ble for uvanlige».

Davies fortalte videre om hvordan Slater samlet personlige opplysninger om kvinnene på politiets database.

Fortalte ektemann om sex Trafikkpolitibetjenten skal ha sendt følgende sms til ektemannen til en av kvinnene: «Jeg har meg med kona di.»

Slater skal også ha hatt sex med to prostituerte i politibilen. Etter at han ble tatt, uttalte han:

- Jeg ønsket bare å bli likt.