- Lot min døde sønn ligge to timer i grøfta

På utestedet like ved stod sambygdinger i sjokk. Pappa Tore er rystet over behandlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pårørende og sambygdinger er rasende og rystet over politiet i Midtre Hålogaland som lot en død 28-åring ligge to timer til offentlig beskuelse midt i Myre sentrum i Øksnes kommune sist søndag, skriver nettavisa Vesterålen Online.

Årsak: For å spare penger ble en politipatrulje på Andøya, 16 mil unna, dirigert til ulykkesstedet. Politiledelsen ville ikke ta kostnaden ved å utkommandere politimenn på overtid fra den lokale politistasjonen i Øksnes, knappe 100 meter fra der 28-åringen lå død.

- Det er nedverdigende

Det var ved 22.30-tida søndag kveld at 28-åringen Roy Arne Holm Larsen kjørte av veien på MC og omkom. Ulykken skjedde i Myre sentrum, like ved et lokalt utested der mange sambygdinger var samlet.

Derfor var svært mange vitner til tragedien, som ikke ble bedre av at politiet lot vente på seg. Først 00.20 var de på plass og kunne tillate at den døde ble fjernet. Nå har bygda fått nok av politiets vaktordning, som på grunn av innsparinger har gjort Vesterålen til nærmest politifri sone i helgene.

- Sønnen vår ble liggende i grøfta i to timer til offentlig beskuelse for alt og alle. Det er nedverdigende, uansett hvem det måtte være, sier 28-åringens far, Tore Holm Larsen (73) til Vesterålen Online.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer