Lot sønnen (7) gå alene til parken 800 meter unna hjemmet

Nå er mora arrestert og siktet for omsorgssvikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 34 år gammel mor fra den amerikanske delstaten Florida har blitt tiltalt for omsorgssvikt etter at hun lot sin sju år gamle sønn gå alene til parken. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det var på lørdag at sjuåringen var på vei til parken som ligger omtrent 800 meter unna hjemmet deres da han stoppet ved et offentlig basseng like ved.

Livvakter ved bassenget skal ha fortalt til politiet at de hadde sett gutten fem ganger tidligere, men at først på lørdag at de gikk bort til han for å spørre hvor mora hans var.

Ble redd Gutten skal ha blitt skremt av spørsmålene og ha løpt av gårde, rett over en seks filer bred vei, og mot parken. Der ble han funnet av en politimann som spurte om han fikk lov til å gå rundt alene. 

- Ja, hun gir meg telefonen og sier at jeg kan gå, skal gutten ha sagt til politimannen.

Politiet dro deretter hjem til guttens mor, arresterte henne og siktet henne for omsorgssvikt. Ifølge politiet skal mora ha fortalt at sønnen gikk alene til parken én til to ganger i uka.

Blir representert Rutherford-instituttet, en borgerrettighetsgruppe basert i Virginia har mottatt en rekke henvendelser fra en rekke personer som mener hendelsen er et eksempel på en overbruk av loven.

Mora får nå hjelp av gruppa og blir representert av advokatene deres.  

En av disse advokatene er John Whitehead, som også var med å grunnlegge instituttet. Han mener en advarsel hadde vært tilstrekkelig hvis politiet var bekymret for guttens manglende tilsyn.

Ifølge Whitehead sier at mora har lovet at hun ikke kommer til å la gutten gå uten tilsyn igjen.

- Hun er en god mor, det er helt opplagt. Hun er redd og kjemper, sier Whitehead.