Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lot trafikkoffer dø i garasjen

Hjelpepleieren kjørte avgårde med det blødende offeret dinglende i frontruta og gjemte ham i garasjen til han døde. Han ville overlevd hvis han hadde fått hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chante Mallard (26) lot det hjemløse trafikkofferet, Gregory Biggs (37), ligge fastklemt og innelåst over flere dager i garasjen, mens han blødde sakte men sikkert ihjel. Mallard ignorerte mannens bønn om hjelp, men skal ha gått inn i garasjen og bedt om unnskyldning flere ganger, mens mannen langsomt døde.

I den pågående rettssaken mot Mallard i Fort Worth, Texas, fortalte en rettsmedisiner i går at uteliggeren høyst sannsynlig ville overlevd hvis han bare hadde fått medisinsk hjelp, melder nyhetsbyrået AP.

Mallard skal ha vært påvirket av alkohol og ecstasy da ulykken skjedde. Hun hevder at hun handlet som hun gjorde fordi hun fikk panikk.

Hjelpepleieren og hennes advokater nekter ikke for at hun kjørte på mannen, som senere døde. De nekter heller ikke for at hun hadde drukket alkohol og brukt narkotiske stoffer før ulykken. Men de hevder likevel at det hele var et uhell, mens aktor i saken mener saken dreier seg om et mord.

Mallard vil kunne få livstid i fengsel hvis hun kjennes skyldig etter tiltalen.

Lot offeret dingle

26 år gamle Chante Mallard fra Fort Worth i Texas kjørte på Gregory Biggs, som ble kastet halvveis gjennom frontruta hennes, i oktober 2001. Mannen ble hengende i frontruta, fastklemt og blødende, med overkroppen inne i bilen og de brukne beina hengende utover panseret, mens kvinnen kjørte bilen hjem til garasjen sin.

Ifølge retten hadde mannen fått brukket hoftebeinet, leggbeina og høyrearma, mens hans venstrebein ble nær amputert i sammenstøtet med bilen. Skadene ble forverret, da Mallard kjørte bilen hjem med mannen dinglende i frontruta.

Vel hjemme satte kvinnen bilen inn i garasjen og låste porten, fortsatt med trafikkofferet hengende fastklemt i frontruta. Bilen ble stående i flere dager før den hjemløse mannen døde.

26-åringen som arbeider som hjelpepleier, har fortalt politiet at hun ignorerte offerets stadige bønner om hjelp, men at hun gikk innom garasjen gjentatte ganger og ba ham om unnskyldning.

Etter at den hjemløse mannen døde fikk Mallard hjelp av venner til å kjøre offeret til en park og dumpe liket der. Politiet oppdaget liket og fant Mallard etter et tips. Hjemme hos kvinnen fant de bilen stående i garasjen, med knust frontrute og rester av blod og hår.

Gråt i retten

Forsvarets eneste vitne i rettssaken, doktor Vincent De Maio, er enig i at at offeret trolig levde et par timer etter at han ble påkjørt, men mener at Biggs må ha vært bevisstløs hele tida.

Den 26 år gamle hjelpepleieren skal ha brutt ut i gråt da uteliggerens 20 år gamle sønn vitnet i retten i går.

<B>BLØDDE SAKTE IHJEL: </B>Uteliggeren Gregory Biggs hang blødende i garasjen til Mallard, til han døde.<P>Foto: AP<P>
<B>INNESTENGT:</B> I denne garasjen lot hjelpepleieren trafikkofferet blø ihjel over flere dager, mens hun stadig stakk innom og sa unnskyld. Mannen ville overlevd hvis han hadde fått hjelp.<P>
<B>- INHUMAN:</B>Hjelpepleier Chante Mallard lot Gregory Biggs blø ihjel i garasjen. Aktor kaller henne hjerteløs og inhuman. <br>Foto: AP<P>
<P><B>MALLARDS DÅRLIGE HJELPER:</B> Clete Jackson prøver å unngå å se på bildene aktor Richard Alpert viser ham. Jackson hjalp Mallard med å dumpe liket etter at Biggs døde.<BR> Foto: AP