Lot være å utvise Krekars svigermor

-Hun må behandles som et selvstendig menneske, sier advokat Brynjar Meling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mullah Krekars svigermor er blant de 182 kurderne som den forrige regjeringen instruerte Utlendingsdirektoratet (UDI) om ikke å gi forlenget oppholdsstillatelse, men som UDI lot få bli i landet, skriver VG.

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen vil ikke kommentere denne enkeltsaken, men gjentar at saken med de 182 kurderne er svært alvorlig og i strid med uttalt politikk.

-Det er umulig å gjøre noe med vedtak som er fattet, men de er heldigvis bare fattet for ett år. Regjeringen vil komme med en ny instruks til UDI uten at jeg vil forskuttere hva den vil inneholde, sier statsråden til VG.

Både forrige og nåværende regjeringen har gått langt i å beskylde UDI for å trenere et politisk vedtak om å utvise kurdere som ikke var kvalifisert for opphold ifølge Bondevik-regjeringen og daværende kommunalminister Erna Solberg.

I kjølvannet av utvisningen av Mullah Krekar, bestemte forrige regjering at bare kurdere som hadde jobb og som ikke hadde begått straffbare forhold med mer enn tre måneders strafferamme, skulle få bli i landet.

Mullah Krekars svigermor kommer under gruppen av de 182 som politiske myndigheter krevde utvist.  Hun bor sammen med svigersønnen i Oslo. Norske rettsinstanser har utvist Mullah Krekar av hensyn til rikets sikkerhet, men utvisningen er ikke iverksatt av hensyn til kurdernes hjemland Irak og faren for dødsstraff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer