Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lot valgkampen ligge

Carl I. Hagen gjorde det klart at han ikke hadde kommet for å sanke stemmer på Pakistans nasjonaldag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det norsk-pakistanske miljøet i Oslo torsdag markerte at Pakistan ble en selvstendig stat 14. august 1947, var det duket for hilsener fra mange celebre gjester, deriblant representanter for de fleste politiske partiene. At Frp-formann Carl I. Hagen, som står for en mer restriktiv innvandringspolitikk, også talte til de 1.300 festkledde norsk-pakistanerne, overrasket mange av de fremmøtte på Oslo Plaza.

Ikke valgkamp

- Jeg er ikke her for å drive valgkamp og sanke stemmer. Det er en plikt for meg å gratulere mine medborgere i Oslo med dagen, sa Carl I. Hagen til NTB før han skulle på talerstolen.

- Men er ikke Frp et parti som ønsker økt tilpasning til norsk kultur, skikker og verdier fra innvandrerne?

- Feiring av nasjonaldagen er en god, norsk tradisjon. Det er helt naturlig at pakistanerne feirer på samme måte. Tilpasning dreier seg om noe helt annet, nemlig om skikk og bruk, å lære seg språket og normene, sa Hagen til NTB.

Unge norsk-pakistanere som NTB snakket med under arrangementet, skjønte ikke helt hvorfor Carl I. Hagen var invitert.

- Han har hatt muligheten i kveld til å smiske med oss og prøve å få stemmer, men jeg tror ikke at en slik fest gjør at noen av oss vil stemme Frp. Han sa falske ting, og vi klappet falskt tilbake, sa Madeha Mir (22) til NTB etter Frp-formannens tale torsdag kveld.

Barnetog

Det var bare små forskjeller å spore mellom talene til de mange statsrådene og stortingspolitikerne som hadde takket ja til å delta på den flerkulturelle feiringen.

Finansminister Per-Kristian Foss (H), kommunalminister Erna Solberg (H), justisminister Odd-Einar Dørum (V), utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson (KrF) og SV-leder Kristin Halvorsen trakk alle frem at de var glade for at norsk-pakistanerne torsdag hadde adoptert den norske tradisjonen med barnetog. I tillegg snakket de varmt om fortsatt integrering, gjensidig respekt og forståelse samt at de rettet fokus mot utdanning. I tillegg til de politiske talerne og andre gjester, sto pakistanske musikkinnslag, multimedieshow fra Pakistan og religiøse hilsninger på programmet torsdag kveld.

(NTB)

FEIRET: FrP-leder Carl I. Hagen holdt en appell under feiringen av Pakistans nasjonaldag på Olso Plaza. Foto: SCANPIX