FORGIFTET: Tre år gamle Gråpus blir forsøkt reddet. Dessverre ble katten avlivet i morges på grunn av nyreskader. Foto: John Erik Meland.
FORGIFTET: Tre år gamle Gråpus blir forsøkt reddet. Dessverre ble katten avlivet i morges på grunn av nyreskader. Foto: John Erik Meland.Vis mer

Lotte (8) og Gråpus (3) døde etter forgiftning

I Røros sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag morgen ble kattene funnet i svært dårlig forfatning i Røros sentrum.

En tilfeldig forbipasserende fant begge kattene liggende med kramper og tok dem med til nærmeste dyrlege, skriver Adresseavisen.

Dyrlege John Erik Meland ved Ålen dyreklinikk sier til Dagbladet at de gjorde alt for å redde Lotte og Gråpus uten at det gikk som planlagt.

Prøvde i ett døgn - Når katter blir forgiftet er det viktig at de kommer raskt til behandling. Dessverre hadde det gått for lang tid for at vi kunne redde dem, sier dyrlege Meland.

Det var Rørosnytt som først omtalte saken.

Dyrlegen sier de brukte et helt døgn på å få de friske.

- Dessverre måtte vi avlive kattene tidligere i dag på grunn av nyreskader, sier dyrlegen.

Dyrlege John Erik Meland sier at dette er det eneste tilfellet av forgiftning av katter han har hørt fra Røros sålangt.

- Tungt å komme hjem Katteeier Grethe Solemsløkk er for tiden i Kragerø og var ikke hjemme da kattene ble funnet i dårlig forfatning. Hun sier til Dagbladet at hun tar handelsen tungt.

- Det blir tungt å komme hjem. Jeg har hatt katter rundt meg hele mitt liv. Nå må jeg ha en pause, så jeg får se om jeg ikke må skaffe meg noen nye, sier Solemsløkk.

Grethe Solemsløkk sier hun skal anmelde hendelsen til Politiet neste uke.

Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser til Dagbladet at de ikke har hørt om hendelsen og kan derfor ikke si noe om flere katter som har død av forgiftning i Røros i det siste.