Lotto-Hilde varsler tidenes Lotto-feber

- Så mye pæng! Kan æ få me mæ nokka? Nei, Lotto-Hilde, du må i likhet med oss andre levere inn en kupong for å bli med på norgeshistoriens største Lotto-trekning. I morgen kan én vinner innkassere rekordstore 23 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De færreste av oss har opplevd 23 millioner kroner på nært hold. Vi tok med oss Lotto-programleder Hilde Wøhni Joakimsen (26) ned i dypet i Norges Bank for å få en følelse med summen som i helga kan tilfalle én heldig nordmann.

Ny rekord


Det ble et heftig møte med Norges mest sympatiske lagerrom. Over en stor flate er milliarder av kroner i sedler plassert på paller.

Selv Lotto-Hilde blir blank i øynene, vant med store tall som hun er.

Det forventes en omsetning på 90 millioner kroner i helga når de sju + tre tallene trekkes på NRK1. Det er summen av rekkene fra 1,8 millioner nordmenn. Normalen er 1,3 millioner spillere og 60 millioner i omsetning. Ingen vant sju rette forrige helg, og hvis ingen vinner i helga, kommer førstepremien opp i over 30 millioner kroner.

23-millionerspørsmålet denne uka er naturligvis: «Hva ville jeg gjort hvis jeg vant 23 millioner kroner?». Hilde Wøhni Joakimsen spør seg også.

- Først ville jeg ha arrangert en stor fest for venner og familie. Deretter ville jeg nok ha gjort som de fleste andre Lotto-millionærer, takket ja til økonomisk rådgivning. Jeg ville også ha gitt bort penger til familie og venner, og slettet gjeld. Men også vurdert hele livet mitt, om jeg ville ha jobbet og hvor jeg ville bo. 23 millioner er jo fryktelig mye penger.

Tipper selv


Å tro at Hilde har det lettere enn andre med å vinne i Lotto, er like naivt å tro som at du skal klare å få med deg en pen bunke eller to fra kjelleren i Norges Bank.

- Det er ikke jeg som trekker tallene. Det kommer tre stykker fra Statskontrollen med en koffert hvor kulene ligger. Fargene på kulene er forskjellige hver gang. I kofferten ligger det også hvite hansker som er påkrevd for å ta på kulene, som for øvrig blir veid regelmessig. Derfor har jeg lov til å tippe selv.

- Men hva om du vinner på lørdag, under sendingen?

- Jeg tror nok jeg skal klare å gjennomføre sendingen. Men kanskje vil seerne merke et noe flakkende blikk?

Mønster-miss


En ting du ikke skal gjøre lørdag, er å tippe tallrekken 1-2-3-4-5-6-6-7. Det er den mest innleverte rekken og vil garantert ikke skaffe deg to paller med hundrelapper. Hvis den hadde slått inn for eksempel forrige uke, ville premien blitt 3000 kroner for sju rette. Et annet godt råd er å unngå pene mønstre på kupongen.

Kanskje best å holde seg til ekspertisen? Hildes egen rekke ser nemlig slik ut: 1-6-8-9-22-25-30. Så får du kanskje komme på festen hennes også?

TOPPEN AV BINGEN: Lotto-Hilde fikk føle rekordpotten på kroppen. En bunt inneholder 50 000 kroner.