Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lotto-lykke for paret Astrid (71) og Iva (77): Vant 1,5 millioner hver med like kuponger

Kjæresteparet Astrid (71) og Iva (77) spiller lotto hver for seg. For to helger siden ble de begge lotto-millionærer med sju rette.

LOTTOVINNERE: Kjæresteparet Astrid Reidun Sollien (71) og Iva Fallet (77) vant begge 1 577 390 kroner i lotto forrige helg. Begge fikk sju rette med samme vinnertall, men de forteller at de ikke visste om hverandres kuponger. Foto: Bjørn Inge Rødfoss / Eidsvoll Ullensaker Blad 
LOTTOVINNERE: Kjæresteparet Astrid Reidun Sollien (71) og Iva Fallet (77) vant begge 1 577 390 kroner i lotto forrige helg. Begge fikk sju rette med samme vinnertall, men de forteller at de ikke visste om hverandres kuponger. Foto: Bjørn Inge Rødfoss / Eidsvoll Ullensaker Blad  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Først fikk Iva Fallet (77) en telefon fra Norsk Tipping. Litt seinere fikk kjæresten hans, Astrid Reidun Sollien (71), også en telefon fra Hamar. Han satt i leiligheten sin på Råholt. Hun passet på barnebarna sine i Brumunddal, men begge fikk samme beskjed fra Norsk Tipping.

Kjæresteparet hadde begge fått sju rette med hver sin kupong, og begge hadde vunnet 1 577 390 kroner hver. Historien er likevel mer utrolig enn som så.

- Vi har aldri samarbeidet og aldri visst hvilke tall den andre har spilt på, sier 71 år gamle Sollien til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Kjæresteparet hevder nemlig at de spilte hver sin vinnerkupong - en levert inn i Brumunddal, den andre på Råholt - helt uavhengig av hverandre.

Prikk like

Kjæresteparet bor bare et steinkast fra hverandre på Råholt i hver sin leilighet, men forteller til Dagbladet at de ikke var klar over at den andre hadde spilt lotto med de samme tallene.

- Jeg har tippa med mine kuponger siden lottoen startet, sier han.

- Jeg har spilt samme lapp i noen år, sier hun.

Ikke bare var vinnerrekka lik, alle rekkene - ti av ti - var like, ifølge Eidsvoll Ullensaker Blad som har sett vinnerkupongene.

Hva som faktisk har skjedd, vites ikke. Det er heller ikke så viktig for kjæresteparet som nå begge kan smykke med seg tittelen «lottomillionær». Den beskjeden reagerte de begge på med sjokk og glede.

«Er det mulig?»

71 år gamle Sollien satt og så på trekningen i Brumunddal med barnebarna. Hun pleier vanligvis ikke skrive opp tallene som blir lest opp, men gjorde det nå fordi barnebarna var der.

- Så hadde jeg kupongen liggende der også, så jeg begynte å titte litt på den. Og nederst på kupongen var talla. Jeg tenkte: «er det mulig? Har jeg sett feil?».

Etter både en dobbel- og trippelsjekk var Sollien trygg nok til å fortelle barnebarna at «mormor har fått sju rette i lotto». Før trekningen hadde hun fortalt barnebarna at hvis hun vant, skulle de få ti prosent av premien.

- Etter trekningen sa barnebarnet på 10 år at nå skulle han ha 50 prosent, sier Sollien og ler.

- Jeg holdt på å svime av

77 år gamle Fallet satt i leiligheten sin på Råholt og så sportssendingene fra VM i Lahiti. Han fulgte ikke trekningen, og ble først oppmerksom på at han hadde vunnet da de ringte fra Hamar.

- Jeg holdt på å svime av, sier Fallet.

Før de ringte 77-åringen fra Hamar, hadde imidlertid kjæresten Sollien ringt og fortalt at hun hadde vunnet.

- Jeg ringte til Iva og sa at jeg hadde vunnet og det synes han var ordentlig moro, men han ba meg om å legge på, sier Sollien.

- Hun kunne jo ikke være opptatt hvis de ringte fra Hamar, sier Fallet.

Da Norsk Tipping ringte Fallet, visste han altså kjæresten også hadde vunnet. Det fortalte han også til personen som ringte fra Hamar. Det var slik Sollien fikk beskjeden om Fallet hadde vunnet, forteller hun til Dagbladet.

- Jeg hadde vanskelig for å tro på det, og tenkte at noen tullet med meg. «Er det en kamerat av Iva som driver ap med meg», tenkte jeg, sier Sollien og ler hjertelig igjen.

God middag

Dagen etter trekningen kom Sollien hjem til Råholt fra Brumunddal. Da møtte kjæresteparet hverandre som millionærer for første gang.

- Vi gratulerte hverandre, og jeg spurte Iva om han hadde noen planer for kvelden. Det hadde han ikke, så vi gikk ut på restaurant og spiste en bedre middag, sier Sollien til Dagbladet.

- Vi tok oss ikke bryet med å lage oss mat den kvelden, sier Fallet.

Hva de skal bruke resten av pengene til, er de ikke helt sikre på.

- Det kan hende det drypper litt på familien min, sier Sollien.

- Men vi skal også finne på noe morsomt mens vi ennå er i full vigør. Reise litt, kanskje, men det har vi ikke pratet om ennå. Jeg har vært noen turer på Gran Canaria, men det kan jo være noen andre steder vi kan reise til, legger hun til.

Og du kommer langt med 1 577 390 kroner.

Har aldri opplevd lignende

Trekningsredaktør Atle Onsrud Jensen i Norsk Tipping var den som ringte kjæresteparet forrige helg. Han har ringt lottomillionærer i 18 år, og forteller til Eidsvoll Ullensakers Blad at denne historien kommer han til å huske for alltid.

– Dette er én av de artigste historiene om Lotto-millionærer jeg kan huske. Det er ikke første gangen at to som kjenner hverandre eller er i familie, vinner i Lotto i samme trekning, men det skjer ikke ofte. De fleste av disse har visst om at de leverte de samme tallene, men det hadde ikke disse. Da jeg snakket med dem lørdag kveld, var det ikke i deres tanker at den andre også hadde vunnet. Så da jeg fortalte det, ble vinnersjokket og vinnergleden enda større, sier Jensen til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media