Lotto-monster slippes fri

Ikke som andre voldtektsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Iorworth Hoare har sonet 16 år av en livstidsdom for voldtekt, og slipper fri i dag.

Politiet advarer mot ham, og sier at det er ekstremt sannsynlig at han vil voldta igjen, ifølge Sky News.

Hoare (52) har sonet tilsammen 30 år for en voldtekt, tre voldtektsforsøk og flere andre seksuelle overgrep.

Men han er ikke som andre voldtektsmenn.

Vant på permisjon

Han er god for 84 millioner kroner etter at han vant jackpoten i det nasjonale britiske lotteriet i fjor sommer.

Dette skapte en stor debatt i England om hvorvidt han skal få beholde premien, og regjeringen vurderte om det var mulig å nekte ham premien.

Han kjøpte lottokupongen mens han var ute på permisjon fra Shepton Mallet-fengselet i Somerset.

Utvist fra Leeds

Hoare er underlagt en rekke restriksjoner under prøveløslatelsen. Blant annet er han utvist fra hjembyen Leeds, der han begikk flere av sine sadistiske overgrep.

Han har forbud mot bruk av mobiltelefon. Han har også forbud mot å gå inn på en rekke internettsider. Han er plassert på et hospits i Sør-England, har skiftet identitet og har vokst skjegg for å forandre utseende.

Han vil også bli nektet tilgang til den 84 millionene under prøvetiden. Det er uklart om han noen gang får lov til å bruke pengene, men helt sikkert ikke før den seks måneders prøveperioden er over.

Imens tjener han 85.000 kroner i renter i uka, skriver Daily Mirror.

- Det ultimate mareritt

Britiske myndigheter og ofrene er bekymret. Dommerne som dømte ham i 1989 sa: \'Ingen kvinne er trygg så lenge du er fri.\'

- Ingen tror at han klarer å stoppe seg selv fra å voldta flere kvinner. Han gir blaffen i alt og alle. Pengene er alt han bryr seg om. Han er det ultimate marerittet, sier en politikilde til Daily Mirror.

Han har aldri vist anger for sine forbrytelser, og har nektet behandling for voldtektsmenn i fensgelet. Eksperter beskriver tilbakefallssjansene som \'medium til høy risiko\'.

Mange har varslet søksmål mot Hoare, blant annet hans kone, som vil ha 5 millioner hun kan gi til ofrene, men Hoare hevder at tidsfristen har gått ut for slike søksmål.

Han har kjøpt et luksushjem i en vernverdig mølle for 30 millioner kroner for å kunne bo nær den eneste personen som vil ha noe med ham å gjøre, en av søstrene hans.

FRI OG SNART RIK: Iorworth Hoare er serievoldtekstmannen som ble styrtrik på Lotto i fengsel. I dag slippes han fri.