Lotto-vinner vil få syv millioner kroner i renter hvert år

- Jeg tror ikke mer penger vil gjøre meg til en mindre bekymret person, men jeg er i hvert fall ikke redd for fremtiden nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15. mai vant en mann fra Troms rekordgevinsten på 216 millioner kroner i Viking Lotto.
Så langt har ikke mannen villet stå fram i offentligheten med sin identitet, men nå har han blitt intervjuet av Norsk Tipping.

Tidligere var toppgevinsten på 102 millioner kroner. Det var Yngvar Borgersen (63) fra Skien som vant den premien.

I intervjuet med Norsk Tipping som Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi, forteller mannen om hvordan det er å vinne den rekordstore pengepotten:

Sammen med en økonomisk rådgiver møtte Norsk Tipping den ferske millionæren for å snakke om hva planene hans var videre. Kvelden Troms-mannen vant var han fortsatt i sjokk da han snakket med Ingrid Roterud Mathisen fra Norsk Tipping på telefonen. Han sa blant annet at kona hadde sagt at hun fikk vondt i hjertet da hun fikk vite hvor mye de hadde vunnet.

Da Norsk Tipping sammen med en økonomisk rådgiver møtte mannen på et hotell i Oslo, hadde han og kona hatt noen dager på å svelge gladnyheten og tenke litt over hva de ville gjøre med pengene.

Viking Lotto millionæren fortalte at han vurderte å pensjonere seg til høsten og ta en tur med familien til Gran Canaria for å feire jul der. Men en livslang ferie i solrike strøk, det var ikke noe han kunne tenke seg.

- Har jeg for lenge ferie blir jeg rastløs, og da vil jeg tilbake og begynne å jobbe igjen.

Vil fortsette å leve et meningsfylt liv - Det er en stor omstilling å vinne så mye penger, men jeg tror fortsatt ikke at hverdagen kommer til å bli så veldig annerledes, men det er jo sånn at ting som jeg og kona har snakket om å kjøpe, det har vi råd til å kjøpe nå.

Troms-mannen sier også at han i hvert fall ikke har tenkt til å drive dank, og at han har flere ting han har planer om å sysle med på hjemmebane.

- Vi har et litt eldre hus, så da ender det nok opp med at vi pusser opp hjemme. Nå som vi har muligheten økonomisk kommer vi nok til å pusse litt opp med tid og stunder.

Ikke redd for framtiden Den økonomiske rådgiveren opplyste om at han ville få syv millioner i renter hvert år, som tilsvarer 19 000 hver dag. Disse opplysningene tok mannen med knusende ro, og han sa at han hadde regnet litt på det selv.

- Gir ikke banken riktige betingelser, så skal jeg heller si til de at de kan komme med pengene på et lass, så kjører jeg de til en annen bank.

Mannen fortalte også at han alltid har tatt bekymringer med ro, selv om han og kona aldri hadde hatt mye å rutte med.

- Jeg tror ikke mer penger vil gjøre meg til en mindre bekymret person, men jeg er i hvert fall ikke redd for fremtiden nå.

Ikke fristet til å si det Mannen sier han ikke er redd for at noen skal finne ut at det er han som har vunnet i Viking Lotto.

- Nei, det er mange kommuner i Troms vet du. Men jeg er klar over at det nok vil komme ut etter hvert, men det blir ikke før om en stund.

- Verken jeg eller kona mi er vant med å lyve, men det må vi gjøre nå, og det har gått bra så langt.

RINGTE: Ingrid Roterud Mathisen, fra Norsk Tipping, ringte den heldige vinneren den kvelden han vant. Foto: Norsk Tipping.
RINGTE: Ingrid Roterud Mathisen, fra Norsk Tipping, ringte den heldige vinneren den kvelden han vant. Foto: Norsk Tipping. Vis mer