MILLIONDRØMMER: Med full klaff - alenevinner og utløst lykketallspott - kan en heldig vinner stikke av med utrolige 110 millioner kroner i Viking Lotto i morgen. Foto: Norsk Tipping
MILLIONDRØMMER: Med full klaff - alenevinner og utløst lykketallspott - kan en heldig vinner stikke av med utrolige 110 millioner kroner i Viking Lotto i morgen. Foto: Norsk TippingVis mer

Lottofeberen herjer Norge

I morgen kan førstepremien i Viking Lotto bli på 110 millioner kroner. Men så liten er sjansen for å vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du alene om å ha seks rette tall i morgendagens Viking Lotto-trekning kan du smile hele veien til banken. 110 millioner norske kroner har førstepremiepotten vokst til.

- Dette er den største, potensielle gevinsten i Norge noen sinne, sier Roar Jødahl, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping.

Men du skal ha rikelig med flaks for å stikke av med førstepremien. For det første må du ha alle de seks rette vinnertallene på din kupong. Sjansen for at det skal skje er rundt regnet 1 til 12,2 millioner. Og samtidig må du ha tippet en helt unik rekke, så du ikke må dele premien med noen. Men ikke nok med det:

- Før selve trekningen starter trekker vi ut et lykketall. Hvis dette lykketallet er blant de seks vinnertallene så utbetales lykketallspotten, og det er da vi kan få rekordutbetaling, sier Jødahl.

Lykketallspotten bygger seg opp uke for uke. I gjennomsnitt vil lykketallet dukke opp hver åttende uke. Sist gang lykketallspotten ble utløst var 19. mai i år. Det er nå hele 25 uker siden.

- Lykketallet ble trekt ut en gang i juni også, men den gang var det ingen som hadde seks rette, opplyser Jødahl.

Og at gigantpremien lokker nordmenn det ingen tvil om:

- Det er lottofeber i Norge nå. Vi har merket en voldsom økning i omsetningen. Sammenlignet med en vanlig uke - en trekning uten høy lykketallspott - er omsetningen denne gangen cirka dobbelt så stor, sier Jødahl.

Åtte land deltar i Viking Lotto-samarbeidet: Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Litauen, Latvia og Estland. Men skulle lykketallet bli trekt ut og en svenske sitte igjen som alenevinner, da blir det ingen rekordutbetaling:

- Om en svenske skulle vinne får han ingenting av lykketallspotten. Da vi innførte lykketallspotten ville ikke svenskene være med, sier Jødahl.