Lottogalskap

GREENWICH, Connecticut (Dagbladet): Dollarsedlene lyser i øyene på håpefulle amerikanere. I dag trekkes Powerball, verdens største lottospill. Førstepremien er på ufattelige to milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke bare varmebølgen som har fått amerikanere til å gå fra forstanden. Drømmen om millioner på millioner av dollar lyser ut av øynene til lottospillerne.

Lottospillet Powerball er et spill som selges i 22 av delstatene. Denne uka er førstepremien på minst 250 millioner dollar - om lag to milliarder norske kroner. Den største hovedgevinsten noensinne.

- Pokker heller! Vi har stått i kø i nesten to timer. Så stenger de butikken når vi bare har noen få foran oss i køen. Familien Bacazs fra Long Island fortvilte.

Først kjørte de bil i vel to timer. For så å stå i kø i nær en og en halv time, for bare å oppleve at lottobutikken stengte dørene presis klokka 20.00.

- Premien blir vår. Kanskje drypper det noen dollar på dem som trenger penger i Bosnia, sier datteren Jeana Bacazs, før lillesøster Tamra, mor Laura og far Gary drar datteren med seg. De skal kjøre videre og finne en butikk som fortsatt er åpen.

- Vi skal vel spille for 100 dollar, sier familiens overhode, før han forsøker å finne ut hvor en lottokommisjonær kan ha åpent.

Fra delstatene som ikke er med på Powerball har det siden helga strømmet på med spillelystne, som er sikre på at denne gangen er det deres tur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer