SKANDALEMASKINEN: Den skandaleombruste lottomaskinen i Mainz under den feilaktige trekningen onsdag. En annen maskin vil imidlertid bli brukt under lørdagens trekning. Foto: ZDF
SKANDALEMASKINEN: Den skandaleombruste lottomaskinen i Mainz under den feilaktige trekningen onsdag. En annen maskin vil imidlertid bli brukt under lørdagens trekning. Foto: ZDFVis mer

Lottoskandale i Tyskland

Trekningen måtte annulleres. 32-åring hadde alt rett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Millioner av tyskere hadde som vanlig benket seg foran TV-skjermen onsdag kveld, for å følge lottotrekningen. 23,7 millioner euro - 177 millioner kroner - lå i potten.

Men under den direktesendte trekningen kunne enhver se at ikke alt forløp som det skulle; 2 av de 49 kulene ble sittende fast i kanalen ned til trommelen, skriver Bild.

32-åring «vant» Trekkemaskinen satte i gang åkkesom, og valgte ut de seks vinnertallene pluss ett tilleggstall og ett «supertall» som vanlig. Vladi Voronin (32) var den eneste med seks rette, og levde en kort stund i troen på at han var lottomillionær - før den ansvarlige TV-kanalen, ZDF (tyskernes «TV-kanal nummer to»), innså feilen og annullerte trekningen.

Den nye trekningen forløp riktignok uten uhell - men ble foretatt med den samme trekningsmaskinen, selv om en erstatningsmaskin sto parat. Og de samme kulene vil bli brukt ved trekningen neste onsdag.

Ingen erstatning Lotto-trekningens TV-stemme Clemens Buch opplyser overfor Bild at maskinen nå blir undersøkt av produsenten.

- Alt blir endevendt, sier han.

Vladi Veronin og de andre «vinnerne» i den feilaktige trekningen får ingen kompensasjon; spillet foregår uten noen form for garanti.

Nå er tyske lottospillere bekymret for at en liknende skandale vil inntreffe under lørdagens trekning. Men bekymringen er trolig grunnløs; onsdagstrekningen foregår i byen Mainz, mens lørdagstrekningen er den konkurrerende kanalen ARDs (Tysklands NRK) ansvar og foregår i Frankfurt - med en helt annen maskin og kulesett, skriver Bild.