- Loughner planla å drepe Giffords

Politiet skal ha funnet skriftlig bevis i 22-åringens safe.

SIKTET: Jared Lee Loughner er siktet for gårsdagens blodbad under et politisk folkemøte i Arizona. FBI mener han planla å drepe Kongressmedlem og demokrat Gabrielle Giffords (40). Foto: REUTERS/SCANPIX
SIKTET: Jared Lee Loughner er siktet for gårsdagens blodbad under et politisk folkemøte i Arizona. FBI mener han planla å drepe Kongressmedlem og demokrat Gabrielle Giffords (40). Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg planla i forkant», «mitt attentat» og navnet «Giffords» ved siden av det som skal være Jared Lee Loughners (22) underskrift har blitt funnet i en konvolutt i en safe hjemme hos 22-åringen, skriver CBS.

Tok ut siktelse
Etterforskere mener dermed de har fått det de trenger for å bevise at Loughner planla å drepe kongresskvinnen Gabrielle Giffords. Statsadvokaten i Arizona har nå tatt ut siktelse.

Seks personer ble drept og 14 skadet i attentatforsøket på Giffords lørdag formiddag. Blant de drepte var en ni år gammel jente. Loughner ble pågrepet på åstedet.

I dag utførte etterforskere en husundersøkelse i den mistenktes hjem. Der fant de en konvolutten med den morbide beskjeden i en safe.

Møtte Loughner i 2007
FBI fant også et brev i safen fra 30. august 2007 der Giffords takker Loughner for at han deltok på et «Kongressen på ditt hjørne»-arrangement på Foothills Mall in Tucson.

Siktelsen, som er publisert på The Washington Post sine nettsider, er på fem punkter, deriblant drap, drapsforsøk og attentatforsøk.

Loughner skal møte i retten i Phoenix mandag.

Beskrives som kraftig forstyrret
I en rekke eposter tidligere medstudent Lynda Sorenson (52) har sendt til sine venninner beskrives Loughner som «en av de du ser et bilde av på nyhetene etter at han har kommet inn i et klasserom med et automatvåpen.»

I epostene, som er publisert av The Washington Post, skriver Sorensen at en lærer 1. juni i år forsøkte å kaste ut Loughner fra en forelesning etter gjentatte forstyrrelser, men at han nektet å gå. De ansatte ved skolen skal ha forsøkt å finne måter å bli kvitt Loughner «før det sjer noe galt».

Ben McGahee, en av de ansvarlige lærerne, fortalte i et intervju i dag at Loughner ble utvist fra studiet etter tre eller fire uker på grunn av gjentatte forstyrrelser, skriver The Washington Post.