BRØYTET SEG INN: 25 oktober i fjor ble Luis Steyn (42) fra Burnley overfalt, torturert og robbet i sitt eget hjem. David Steer (26) og John Williams (20) (øverst til høyre) er nå begge dømt til sju år og fire måneders fengsel. Sally Brennand (19) må sone tre år og fire måneders fengsel og Rebecca Greenough (18) (nederst til høyre) er dømt til to år og ti måneder.
 Foto: Cavendish Press
BRØYTET SEG INN: 25 oktober i fjor ble Luis Steyn (42) fra Burnley overfalt, torturert og robbet i sitt eget hjem. David Steer (26) og John Williams (20) (øverst til høyre) er nå begge dømt til sju år og fire måneders fengsel. Sally Brennand (19) må sone tre år og fire måneders fengsel og Rebecca Greenough (18) (nederst til høyre) er dømt til to år og ti måneder. Foto: Cavendish PressVis mer

Louis (42) ble bundet og torturert mens tyvene holdt fest i hjemmet hans

Nå er de fem unge forbryterne dømt til fengsel i til sammen 27 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den livredde huseieren ble bundet, torturert og robbet av to kvinner og tre menn som stormet inn i huset hans i oktober i fjor og startet sin ville festing, skriver britiske Daily Mail.

Luis Steyn (42) fra Burnley i Lancashire satt og så på tv da den hensynsløse gjengen invaderte huset hans, skjenket seg drinker og skrudde lyden til topps på en musikkanal mens de ropte «festen er her!».

Da Steyn protesterte, kneblet de ham, bandt ham på hender og føtter og banket ham opp og utsatte ham for «særdeles ydmykende» behandling.

Nå er de unge lovbryterne dømt til lengre fengselsstraffer i Burnley Crown Court.

Væpnet med kniver Ifølge Lancashire Telegraph var tre av de fem innbruddstyvene væpnet med kniver.

Steyn skal ha bedt for sitt liv da en av de fem holdt en stor kniv truende opp foran ansiktet hans.

Etter å ha holdt festen gående en stund, ransaket gjengen Steyns hjem og stjal med seg laptopper, datamaskiner og tv-apparater. Tyvegodset lesset de inn i Steyns Audi A4 som de deretter kjørte av gårde i.

Luis Steyn klarte etter hvert å komme seg på beina, og han fikk ringt politiet. Da de kom til stedet, var Steyn fremdeles bundet på hendene.

Måtte til sykehus 42-åringen måtte sykehusbehandles etter det voldsomme overfallet. Han hadde flere kutt i ansiktet og måtte sy ni sting ved øynene. Leppa hans var opphovnet og han hadde store blåmerker på håndledd og ankler.

Detaljene om det grufulle overfallet ble offentlig kjent gjennom rettergangen mot de fem unge forbryterne i Burnley Crown Court hvor de nylig ble idømt til sammen mer enn 27 års fengsel.

David Steer (26) og John Williams (20) fikk begge sju år og fire måneders fengsel.

Zac Ward (25) ble dømt til sju år i fengsel, Sally Brennand (19) fikk tre år og fire måneders fengsel og Rebecca Greenough (18) ble dømt til to år og ti måneder.

De tre mennene er alle tidligere straffedømte, mens de to kvinnene hadde rent rulleblad. Alle fem innrømmet forholdene de sto tiltalt for.

Ba dem gå I retten kom det fram at overfallet startet med at John Williams banket på Steyns dør med spørsmål om å «få komme inn for en drink».

Da Steyn ba ham om å gå, dukket også David Steer opp. De to mennene brøytet seg vei inn i huset etterfulgt av de tre andre i gjengen.

- En av dem fant fram ei flaske med alkohol, de skjenket seg drinker og musikk på tv ble skrudd høyt. Herr Steyn ba dem flere ganger om å forlate huset, til ingen nytte, sier aktor Amanda Johnson.

Williams gikk inn på kjøkkenet, fant vodka i kjøleskapet og de fem fortsatte drikkingen. Etter en time så Steyn at to av mennene hvisket sammen på kjøkkenet og at de tok på seg ytterjakkene sine.

Steyn trodde et øyeblikk at de skulle gå, men isteden ble han plutselig angrepet av David Steer som slo ham hardt i ansiktet slik at han gikk i bakken. Deretter ble Steyn utsatt for en lang rekke voldelige overgrep og trusler før gjengen endelig forlot hjemmet hans.

Psykiske problemer Luis Steyn har ikke hatt det så bra siden det voldelige overfallet 25. oktober i fjor. I en uttalelse sier han at livet hans er fullstendig snudd på hodet. Han er redd for å være hjemme og nattesøvnen er ødelagt.

- Hele hendelsesforløpet opplevdes som forferdelig for offeret. Han er heldig som slapp unna med moderate fysiske skader, men han beholder uten tvil de psykiske arrene som er påført ham, sier dommer William Smith.

OGSÅ DØMT: Zak Ward (25) er dømt til sju års fengsel. Foto: Cavendish Press
OGSÅ DØMT: Zak Ward (25) er dømt til sju års fengsel. Foto: Cavendish Press Vis mer