Louis Vuitton kjøper luksuskjede for 16 mrd

Blir det største oppkjøpet siden kjøpet av Bulgari SpA i 2011.

LUKSUS: Louis Vuitton handler for milliarder. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
LUKSUS: Louis Vuitton handler for milliarder. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no) Louis Vuitton (LVMH) tar nok en jafs av luksusmarkedet og betaler 2 milliarder euro, omlag 15,8 milliarder norske kroner, for 80 prosent av aksjene i den italienske kleskjeden Loro Piana SpA, melder Bloomberg.

Den familiestyrte luksuskjeden produserer og selger klær av tekstiler med høy kvalitet, og avtalen verdsetter Loro Piana til knapt 20 milliarder kroner.

- Dette bør sees som en veldig positiv og opportunistisk handel for LVMH, sier analytiker Thomas Chauvet hos Citigroup i London.

Han anbefaler kjøp av aksjen, melder nyhetsbyrået.

Transaksjonen må godkjennes av konkurransemyndighetene, men LVMH er likevel opp 2 prosent til 131,15 euro i Paris tirsdag, etter at kjøpet ble offentliggjort.

LVMH sier at de ser et betydelig vekstpotensiale i å bringe flere produkter til den nykjøpte kjeden, som lær og tilbehør.

Loro Piana familien har handlet i ull, cashmere og andre tekstiler siden begynnelsen av det 19. århundret. Luksuskjeden er LVMHs største oppkjøp siden Bulgari SpA i 2011.

Loro Piana har 30 prosent av driftsinntektene sine i Asia og opplever sterk etterspørsel fra Kina, skriver BBC News.

Det er ventet at omsetningen vil stige med 10 prosent i år, etter en vekst på 13,1 prosent i fjor, til 630 millioner euro.