Louisa (4) er på sin sjuende antibiotikadose på ferie i Tyrkia

- Hjertet hennes banket som om det var utenpå kroppen, sier mora til Dagbladet.

SYK: Lille Louisa (4) måtte hastes til sykehuset i Alanya mandag formiddag, etter å ha våknet med diaré, oppkast og 40,4 i feber. Foto: Privat
SYK: Lille Louisa (4) måtte hastes til sykehuset i Alanya mandag formiddag, etter å ha våknet med diaré, oppkast og 40,4 i feber. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har aldri opplevd noe så forferdelig, jeg har grått og grått i dag, sier Cecilia Røsholm til Dagbladet.

Datteren hennes, Louisa (4), er blant 30 barn som er sendt til sykehus med diaré og oppkast ved firestjernershotellet Blue Village Pascha Bay i Alanya i Tyrkia, i dag.

- Hun våknet i halv åtte-tida i dag tidlig, og jeg hørte på pusten hennes at noe var alvorlig galt. Hjertet hennes banket som om det var utenpå kroppen. Jeg har sittet med henne på sykehus siden 01 i dag tidlig, og akkurat nå får hun sin sjuende antibiotikadose. Det er helt forjævlig.

- Den hardest rammede Det var svenske Aftonbladet som først meldte om hendelsen. Reiseselskapet Star Tour bekrefter overfor Dagbladet at ti av barna er norske.

Alle barna skal ha bodd ved firestjernershotellet Blue Village Pascha Bay, som også er et svært populært hotell blant nordmenn, ifølge Star Tours nettsider.

- Jeg har fått beskjed om at Louisa er den aller hardest rammede av barna som er blitt sendt til sykehus. Hun ble rett og slett sendt foran alle i køen, fordi de så hvor utrolig dårlig hun var. Hun hadde 40,4 i feber da jeg tok tempen på henne i dag morges, og siden har det bare gått ned til 39, sier mora.

- Bassengvannet Hun forteller at legene utelukker at det er maten på hotellet som har gjort at de 30 barna måtte legges inn på sykehus.

- De sier at det ikke er tilfellet, fordi foreldre og barn gjerne spiser alle måltider sammen, og at vi derfor også ville vært syke. Mest sannsynlig er det bassengvannet som har gjort henne dårlig, mener hun.

Hun forteller at hun selv, datteren og sønnen Fabian (17) kun har oppholdt seg på stranda, men at de i går kveld lot fireåringen få bade på hotellet.

- Hun dyppet føttene i det minste barnebassenget på hotellet. Hun fikk et pizzastykke mens hun satt med bena i vannet, men til alt uhell mistet hun en bit av pizzaen i vannet. Jeg ba henne om å ikke spise det, men...

Så gikk familien og la seg til å sove. Siden de våknet mandag morgen, har det gått i ett.

- Helt forjævelig - Jeg må virkelig understreke at hotellet og sykehuset har vært helt fantastiske, og at servicen er helt på topp. Det hjelper i alle fall litt, i denne situasjonen. Det er virkelig helt forjævelig, det her, sier Røsholm.

Hun frykter nå at familien ikke får reise hjem som planlagt, på onsdag.

- Vi landet natt til torsdag, og skulle etter planen hjem på onsdag. Det ser ikke akkurat slik ut nå, Louise holder ikke så mye som en spiseskje med væske nede, forteller mora.

Dagbladet har også blitt kontaktet av en barnefar som forteller at hans tre sønner er lagt inn på sykehus og har startet antibiotika-behandling.

- Et familiehotell Informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour, sier reiseselskapet tar saken på alvor og forteller at det er tatt prøver av vann, mat og ansatte som arbeider med mat på hotellet. Også et eksternt firma var på hotellet og tok prøver i går.

- Alle barna er nordiske. De som er igjen på sykehuset er de som ikke klarer å holde på væske. Tilbakemeldingen fra sykehuset er at det ikke snakk om salmonella, men vi vet ikke hva som kan ha forårsaket dette, sier hun.

- Dette er et stort familiehotell som er svært opptatt av dette. Vi tar saken alvorlig og følger opp de rammede familiene så godt vi kan, sier Ertsås til Dagbladet.