GODE VENNER: Glen Martin og Louisa Vesterager Jespersen var kjærester i to år, før de skilte lag som veldig gode venner i sommer. Bildet er gjengitt med tillatelse av Glen Martin. Foto: Privat
GODE VENNER: Glen Martin og Louisa Vesterager Jespersen var kjærester i to år, før de skilte lag som veldig gode venner i sommer. Bildet er gjengitt med tillatelse av Glen Martin. Foto: PrivatVis mer

Louisas norske eks-kjæreste med rørende minneord: - En del av meg døde mandag

- Det gikk en stund før det gikk opp for meg. Jeg kunne nesten ikke snakke. Jeg bare gråt, sier Glen Martin.

- Det er en vond drøm man håper man våkner fra.

Det sier norske Glen Martin, som er vennen og eks-kjæresten til danske Louisa Vesterager Jespersen, som ble funnet drept sammen med norske Maren Ueland i fjellene sør i Marokko tidligere denne uka.

Kjærester i to år

Martin traff Jespersen i Norge i 2016. De ble raskt forelsket og ble et par, og holdt sammen i to år. Men selv om forholdet tok slutt, beholdt de to et varmt og godt forhold til hverandre.

Men mandag fikk Martin sjokkbeskjeden. Han var selv på besøk hos familie i Skottland da han leste om at en norsk og en dansk kvinne hadde blitt drept i Marokko. Martin visste at eks-kjæresten var i Marokko, men han nektet å tro at det var Jespersen som hadde blitt drept.

Men det gikk ikke lang tid før Martin fikk bekreftelsen på det han innerst inne fryktet: Det var Louisa som ble funnet drept i Marokko.

- De to første dagene trodde jeg nesten ikke på det. Det gikk en stund før det gikk opp for meg Jeg kunne nesten ikke snakke. Jeg bare gråt, forteller Martin til danske bt.dk.

Rørende minneord

På Facebook har Martin lagt ut et rørende minneord der han hedrer sin avdøde venninne.

«Morsom (prøvde hvertfall ditt beste), full av energi, gledesspreder, inkluderende, omsorgsfull og omtenksom. Dette var bare noen av dine mange fantastiske egenskaper», skriver han.

I innlegget beskriver han en eventyrlysten, men også litt distré og klumsete person.

«Du var så nysgjerrig og alt fascinerte deg. Aner ikke hvor mange ganger vi var på tur sammen hvor jeg snur meg og du var forsvunnet, for så å finne deg langt bak meg fordi du måtte se nærmere på en nydelig blomst, utsikt eller annet som den gjennomsnittlige person ikke ville lagt merke til engang. Du så skjønnhet i hver minste detalj», skriver Martin.

Til Dagbladet sier han at han ikke får sagt nok ganger hvilken fantastisk person hun var, som bare ville alle godt.

- Jeg har fått meldinger fra folk som har kjent Louisa i én dag og som har fulgt hennes eventyr siden, sier Martin til Dagbladet.

EVENTYRLYSTEN: Glen Martin beskriver Louisa som eventyrlysten, men også litt distré og klumsete. Bildet er gjengitt med tillatelse av Glen Martin. Foto: Privat
EVENTYRLYSTEN: Glen Martin beskriver Louisa som eventyrlysten, men også litt distré og klumsete. Bildet er gjengitt med tillatelse av Glen Martin. Foto: Privat Vis mer

- En del av meg døde

Han forteller at hun var utrolig flink i jobben som rafting-guide.

- Raftig er en opplevelse i seg selv, men hun gjorde det til så mye mer for de personene hun tok med ned i elva, sier han.

Og det var nettopp Louisas nysgjerrighet og eventyrlyst som sendte henne til Marokko, der hun på bestialsk vis ble drept sammen med venninnen Maren.

«Du vil leve videre i hjertet til alle menneskene du har møtt gjennom ditt livs reise. Jeg bærer deg med meg resten av veien og tar deg med opp på fjellene og ned elvene du aldri fikk muligheten til å erfare», skriver Martin.

«For å få plass til deg i mitt hjerte, måtte jeg også gi deg en del av mitt. Så en del av meg døde mandag morgen, men det betyr også at en del av meg er med deg hvor enn du er nå».

- Det er helt ufattelig det som har skjedd. At to fantastiske og uskyldige jenter kan bli utsatt for noe sånt, sier Martin til Dagbladet.

Han legger til at han ikke kjente Maren Ueland, men at han tenker på hennes familie og venner.

Fire arrestert for drapene

Torsdag arresterte marrokkansk politi tre menn som de mener står bak drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen. Tidligere er også en annen mann arrestert. Det er han som skal ha oppgitt de andre tre i avhør.

De tre ble pågrepet på en buss idet de forsøkte å rømme fra Marrakech torsdag. Seinere dukket det opp en video av de fire mistenkte drapsmennene, foran det som ser ut som et IS-flagg.

De fire på videoen sverger troskap til IS. Ingenting av det som blir sagt kan direkte relateres til dobbeltdrapet.

MAROKKO-DRAPENE: Flere vitner forteller hva som skjedde da politiet pågrep tre menn mistenkt for drapene på Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) i Marokko. Video: Kech24.com Vis mer

De tre mistenkte vi kjenner identiteten til er i alderen 25 til 32 år. De ble pågrepet i distriktet Bab Doukkala i Marrakech, og skal ha vært i besittelse av det politiet antar er gjerningsvåpenet.

Ifølge Dagbladets kilde skal de ha gjemt kniver på bussen der de ble pågrepet. Kech24, som er den største avisa i Marrakech, har fått tak i et bilde som viser knivene de tre hadde med seg.

- Selv om politiet har arrestert fire mistenkte for drapene, leter de videre etter flere personer som de frykter har tilknytning til en terrorgruppe, sier en kilde til Dagbladet.