Louise hjem til nytt marereritt

LONDON (Dagbladet): «Førsteklasses barnemorder», sto det på førstesida til den britiske tabloidavisa The Mirror da Louise Woodward kom tilbake til hjemstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemme i Elton ventet imidlertid et hysteri på Louise: mange hundre pressefolk, politikere, nybakte kaker med hennes ansikt på og kortesje hjem med politi både foran og bak.

Louise Woodward vil ikke selge sin historie til avisene. Presset har blitt for sterkt, og familien Woodward har besluttet å gi bare ett intervju: til institusjonen, kringkastingsselskapet BBC.

I går tidlig var Louise igjen tilbake på britisk jord, og her ventet et nytt mareritt. Medieinteressen var så massiv at flyselskapet BA ga henne plass på flyets første klasse, noe som igjen førte til den omtalte tittelen i The Mirror.
På flyplassen i Manchester måtte velkomstkomiteen improvisere en pressekonferanse foran mange hundre pressefolk.

Politiker-venn

Parlamentsmedlemmet Andrew Miller, som kommer fra Louises hjemsted Elton, var familiens beskytter, venn og advokat. Det var han som arrangerte pressekonferansen, hindret journalistene i å stille kritiske spørsmål og fungerte etterpå som limousinsjåfør for Louise og hennes familie.

Hjemme i Elton måtte Louise og hennes mor og far kjøre i kortesje hjem hvor søsteren Vickie ventet. Foran kjørte en politimann på motorsykkel, og bak en stor politibil med flere tjenestemenn.

Uskyldig?

Louise Woodward er imidlertid dømt for å være skyld i Matthew Eappens død, selv om hun benyttet anledningen på pressekonferansen til å bedyre sin uskyld og la til at medisinsk forskning en dag ville renvaske hennes navn.

I 717 dager har Louise vært i USA, en tur som etter hvert skulle ende opp som et mareritt. Hun ble først siktet for mord, og faktisk funnet skyldig. Dommeren reduserte dommen til legemsbeskadigelse med døden til følge, og sa at dommen var sonet ferdig ved utholdt varetekt.

Hele England har fulgt Louises sak, og det er samlet inn masse penger til et fond som har betalt alle hennes utgifter. Det kom inn 3,3 millioner kroner i rene støttemidler, og i dag gjenstår det bare 570 000 kroner.

HJEM: Louise Woodward da hun kom tilbake til Storbritannia. Hun er løslatt, men stadig dømt skyldig i å ha forvoldt Matthew Eappens død.