Louise skylder på Matthews foreldre

I sitt første TV-intervju etter at hun ble sendt hjem fra USA, antyder Louise Woodward at foreldrene selv har skyld i Matthew Eappens død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hvis foreldrene ikke gjorde det, hvem skulle da ha gjort det?», spør Louise i intervjuet med BBC. Her snakker hun ut om livet hos familien Eappen, dagen da Matthew ble fraktet til sykehuset med blødninger, arrestasjonen og kampen for å renvaske seg.

Au pairen ble verdenskjent etter at hun ble dømt for ovelagt drap på den 8 måneder gamle gutten hun passet. Dommeren satte senere juryens kjennelse til side og reduserte dommen til uaksomt drap. Etter en ankebehandling i forrige uke fikk Louise reise hjem til England.

Kun BBC

Retten dømte Louise til ikke å tjene penger på historien sin, og ungjenta har hittil bare sagt ja til TV-intervjuet med BBC. I intervjuet som blir sendt på britisk fjernsyn i kveld, sier hun blant annet dette:

«Det var denne følelsen av at noen måtte bli dømt - og denne noen var meg».

Familien Eappen har ennå ikke vært tilgjengelig for kommentarer til intervjuet.

Redd for å prate

Under en pressekonferanse torsdag sa Louise at hun ikke ville motta penger for intervjuet med BBC og at hun ikke ville selge sin historie. Men tabloidavisen Daily Mail sier de allerede har betalt 66 000 pund til Woodwards foreldre i november, før dommen ble redusert.

I BBC-intervjuet sier Louises mor, Sue:

«Hun er redd for å prate. Hun vil gjerne at folk skal høre hva hun har å si. Hun vil at folk skal se på henne som en person».

TV-INTERVJU: Louise Woodward snakker om livet hos familien Eappen i tv-intervjuet med BBC. Her fra rettssaken, sammen med sin forsvarer Barry Scheck.