VOLD: 27 år gamle Louise Reed ble slått av kjæresten sin. Han er nå idømt en bot på 850 kroner. Foto: Privat
VOLD: 27 år gamle Louise Reed ble slått av kjæresten sin. Han er nå idømt en bot på 850 kroner. Foto: PrivatVis mer

Louise trodde kjæresten skulle «drepe henne». Han fikk 850 kroner i bot

- Jeg måtte klatre ut av kjøkkenvinduet mens blodet rant.

«Å bli slått, kastet rundt og skallet i ansiktet fikk meg til å føle meg som en fange i mitt eget hjem. Jeg måtte klatre ut av kjøkkenvinduet mens blodet rant, og løpe for å finne hjelp. Det er noe jeg aldri kommer til å glemme. Han kunne ha drept meg.»

Slik beskriver 27 år gamle Louise Reed fra Middlesbrough hvordan hun opplevde det da den 30 år gamle mannen hun datet gikk til angrep på henne.

I et langt innlegg på Facebook tar hun et oppgjør, ikke bare med mannen som slo henne, men også med rettssystemet og dommen han fikk.

Mannen hun mener «kunne ha drept» henne ble, ifølge The Times, dømt til å betale henne 75 pund i oppreisning. Dette tilsvarer i underkant av 850 norske kroner.

I tillegg ble han dømt til 12 måneder samfunnstjeneste, og det ble nedlagt besøksforbud i den samme perioden. Han måtte også betale saksomkostninger på i overkant av 1800 kroner. Det får Reed til å se rødt.

- Dommen han fikk er avskyelig. Han burde vært sendt i fengsel for det han gjorde.

Datet i tre måneder

Reed og 30-åringen har kjent hverandre siden hun var 13 år gammel, men det var først etter at de møttes på en fotballkamp i fjor at de gjenopptok kontakten.

Etter hvert begynte de å date, men etter bare tre måneder endte forholdet i to overfall. Mannen har i retten erkjent de faktiske forhold.

Reed, som har en tre år gammel datter fra et tidligere forhold, utdyper også hvorfor hun har valgt å dele de sterke bildene.

- Før noen skriver at jeg deler dette for å få oppmerksomhet - nei, det er ikke derfor. Jeg deler dette fordi jeg ikke vil at det skal skje med noen andre. Nå må jeg bygge opp mot til å fortelle hva som har skjedd til den tre år gamle jenta mi. Jeg må fortelle hvorfor ansiktet til mamma ser slik ut, hvorfor jeg er dekket av blåmerker, hvorfor jeg ikke er meg selv og hvorfor han ikke kommer på besøk lenger, skriver hun.

Bildene av Reed er gjengitt med hennes tillatelse.

Utsatt for vold

I undersøkelsen «Vold og voldtekt i Norge», gjennomført av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress i 2014, kan man lese at mer enn ni prosent av de spurte kvinnene har blitt utsatt for alvorlig vold fra partner.

For menn er det samme tallet i underkant av to prosent.

«Alvorlig vold» ble i studien definert som at man hadde blitt sparket, tatt kvelertak på eller banket opp.

I de grove voldssakene var det under halvparten av kvinnene som fortalte at politiet hadde etterforsket saken etter at de ble kjent med den.