Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lousie Woodward må vente

WASHINGTON: Den britiske tenåringen Louise Woodward må vente på avgjørelsen om sin framtid. Dommer Hiller Zobel lyttet tirsdag til forsvarernes begrunnelse for at drapsdommen må omgjøres, men vil ta tenkepause før han bestemmer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir ingen avgjørelse i dag, sa Zobel da rettsmøtet startet i Cambridge i Massachusetts.

  Rettsreglene i Massachusetts gir dommeren adgang til å sette juryens kjennelse - skyldig i forsettlig drap - til side. Scheck argumenterte først og fremst for frifinnelse og argumenterte med at viktig bevismateriale ble holdt skjult til siste øyeblikk.

  - Hvis vi hadde fått disse bildene i tide, kunne det endret juryens oppfatning av saken, sa Scheck i sitt timeslange innlegg til retten tirsdag. Han viste til obduksjonsbilder som bestyrker teorien om at Matthews store hodeskade var opptil tre uker gammel da han ble syk 4. februar i år og døde fem dager senere.

- Falskspill

- Det er ikke spørsmål om hvor godt vi spilte kortene våre, sa han. - Det er spørsmål om de ble delt ut etter reglene. - Overveldende, ikke imøtegått vitenskapelig materiale beviser at hun er uskyldig, sa stjerneadvokaten om sin 19 år gamle klient, som tidligst slipper ut når hun er 34 hvis ikke Zobel setter kjennelsen til side eller en senere anke fører fram. Scheck blir kritisert av mange jurister fordi han tok sjansen på å nekte juryen å drøfte anklage om uaktsomt drap, slik aktor ba om.

  Da Scheck hadde brukt opp tre av forsvarets fire kvarter, overlot han ordet til sin kollega Harvey Silverglade. Mens stjernen fra rettssaken mot O.J. Simpson krevde frifinnelse, ba medforsvareren dommeren omgjøre kjennelsen til skyldig i uaktsomt drap. De fleste observatører regner dette utfallet som Louises beste sjanse, dersom Zobel i likhet med de fleste amerikanere mener straffen er så streng at den egentlig ikke hjemles av loven.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!