Lov å kjøpe sex i Statoil

Verken Statoil eller Aker Kværner vil nekte sine ansatte å kjøpe sex når de er på jobbreise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske oljelselskapet Statoil mener det er viktig å forsvare de ansattes rett til å gjøre hva de vil på fritida.

- Hos oss er folk ofte ute og reiser lenge. De har fritid også, og vi vil ikke detaljstyre hva de gjør da. Det er ikke forbudt for folk her i landet å gjøre slikt i sin fritid, sier informasjonssjef Kai Nielsen.

Satoil og industrigiganten Aker Kværner vil ikke legge seg opp i hva sine ansatte gjør når de er på jobbreise. Det er fritt fram dersom de ønsker å kjøpe sex, skriver Dagens Næringsliv.

Dette skjer til tross for at barne- og familieminister Laila Dåvøy nylig har oppfordret private bedrifter til å legge ned et slikt forbud. For ansatte i staten har det vært forbudt siden den 18. oktober.

Seks av de største norske selskapene tar avstand fra kjøp av seksuelle tjenester blant sine ansatte. Men de to gigantene Aker Kværner og Statoil vil ikke detaljstyre sine ansatte. Statoil overlater vurderingen til de ansatte selv. Både DnB, Norsk Hydro, Telenor, Orkla, Norske Skog og Norgesgruppen tar avstand fra sexkjøp på tjenestereiser.

Konstituert direktør Mona Larsen-Asp ved Likestillingssenteret mener olje- og energiministeren må ta opp saken med Statoil.

- Dette handler om menneskerettigheter og om mennesker i den ytterste nød. Vi kan ikke ha et Statoil med holdninger helt på tvers av det regjeringen prøver å få til, sier hun til Dagens Næringsliv.

PS:Likestillingsstenteret arrangerer i dag, på initiativ fra regjeringen, er debatt- og informasjonsmøte om etiske regler mot kjøp av seksuelle tjenester. Les mer på likestilling.no.

Les også:

<B>SEXKJØP:</B> Olav Fjell i Statoil er konsernsjef for et selskap som ikke synes det gjør noe om de ansatte kjøper sex på fritida når de er i utlandet.