Lov å slå barn i Sverige

«Pedagogisk ørefik» OK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Å slå sine barn kan i visse tilfeller unnskyldes, hvis volden har en pedagogisk hensikt, fastslår tingretten i Varberg i Sverige.

En pappa som ble anmeldt av et vitne, for å ha gitt sin tenåringsdatter en ørefik, er frikjent av retten, melder lokalavisa Hallands Nyheter og nyhetsbyrået TT.

Mannen hadde kranglet med datteren om en dvd-film hun ville kjøpe. Pappaen sa nei, og krangelen ble høylytt, på parkeringsplassen utenfor varehuset. Mannen ga så datteren en ørefik og knuffet til henne så hun ramlet overende i en snøhaug.

Et vitne som så det hele anmeldte mannen til politiet, som i sin tur reiste tiltale mot mannen. Han innrømmet i politiavhør å ha slått datteren.

Retten mener imidlertid at slaget var en «berettiget irettesettelse», og konstaterer at barn i blant må finne seg i at foreldre driver gjennom viljen sin med «rimelig fysisk vold». Retten mener også at volden jenta ble utsatt for må anses som «helt harmløs».

Aktor i saken, Magnus Larsson, vurdere å anke rettens avgjørelse.

- Jeg tror ikke jeg lar denne dommen bli liggende, sier han til Hallands Nyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer