Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lov å slå barn i Sverige

«Pedagogisk ørefik» OK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Å slå sine barn kan i visse tilfeller unnskyldes, hvis volden har en pedagogisk hensikt, fastslår tingretten i Varberg i Sverige.

En pappa som ble anmeldt av et vitne, for å ha gitt sin tenåringsdatter en ørefik, er frikjent av retten, melder lokalavisa Hallands Nyheter og nyhetsbyrået TT.

Mannen hadde kranglet med datteren om en dvd-film hun ville kjøpe. Pappaen sa nei, og krangelen ble høylytt, på parkeringsplassen utenfor varehuset. Mannen ga så datteren en ørefik og knuffet til henne så hun ramlet overende i en snøhaug.

Et vitne som så det hele anmeldte mannen til politiet, som i sin tur reiste tiltale mot mannen. Han innrømmet i politiavhør å ha slått datteren.

Retten mener imidlertid at slaget var en «berettiget irettesettelse», og konstaterer at barn i blant må finne seg i at foreldre driver gjennom viljen sin med «rimelig fysisk vold». Retten mener også at volden jenta ble utsatt for må anses som «helt harmløs».

Aktor i saken, Magnus Larsson, vurdere å anke rettens avgjørelse.

- Jeg tror ikke jeg lar denne dommen bli liggende, sier han til Hallands Nyheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media