- Lov å tøye grensene innenfor kunsten

Forfatter Mustafa Can «driter i» om han støter noen med sin sexnovelle om Frp-Siv.

HOVEDPERSON I SEXNOVELLE: Frp-leder Siv Jensen har lidenskapelig seksuelt samkvem med forfatter Mustafa Can inne på et hotellrom i Oslo. I forfatterens satiriske novelle «Siv og jeg». Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET
HOVEDPERSON I SEXNOVELLE: Frp-leder Siv Jensen har lidenskapelig seksuelt samkvem med forfatter Mustafa Can inne på et hotellrom i Oslo. I forfatterens satiriske novelle «Siv og jeg». Foto: JACQUES HVISTENDAHL / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Innenfor kunsten er det lov å tøye grensene. Om noen kjenner seg beklemt, driter jeg i, sier Mustafa Can til Dagbladet.

Den svenske forfatteren har i dag publisert novellen «Siv og jeg» på Cappelen Damms bloggside Forlagsliv.no. Novellen inneholder svært eksplisitte skildringer av seksuelt samkvem mellom Frp-lederen og ham selv.

«Siv på magen, mine hender i hennes munn mens jeg lå langstrakt over henne. Siv på ryggen. Hennes fitte som åpnet seg dypt mot sin våte varme når jeg trengte inn. Siv ridende på meg, hardt, tøylesløst.»

• Les hele novellen Invitert Cappelen Damms informasjonssjef Ingunn Lindborg forklarer at Cans novelle, som han kaller satirisk, er en del av en ny satsing der forlaget inviterer norske og utenlandske forfattere til å levere bidrag til bloggen.

- Can sa ja, og leverte denne novellen, sier Lindborg til Dagbladet.

Hun understreker at Cans tekst er fiksjon.

- Var dere i tvil om dere skulle publisere den?

- Aldri! Det ville vært umulig for oss ikke å publisere, sier informasjonssjefen, med henvisning til ytringsfriheten. Hun bedyrer at Cappelen Damm er klare for eventuelle reaksjoner som måtte komme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer