Ras i Gjerdrum

- Lov å være sint på Gud

Gjerdrum kirke har holdt åpent siden skredet rammet.

SØKER TRØST: Sokneprest i Nannestad, Lilja Torsteinsdottir, forteller at flere kommer innom kirken etter tragedien i Gjerdrum. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Maja Walberg Klev / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

GJERDRUM (Dagbladet): - Det har vært en jevn pågang hver dag siden onsdag. Tilbudet er veldig betydningsfullt for dem som kommer: de kan tenne lys, sette seg ned og samtale, sier Lilja Thorsteinsdottir, sokneprest i Nannestad, til Dagbladet.

Gjerdrum kirke har vært åpen helt siden onsdag, da leirraset rammet bygda så hardt.

-Lov å være sint

Thorsteinsdottir forteller at flere av dem som har vært innom, er personlig berørt av tragedien - som pårørende eller venner av de savnede.

- De trenger å snakke om hvorfor slike ting skjer. Det er lov å være sint på Gud, sier hun.

Soknepresten sier at mange er redde og usikre for framtida. Men sier samtidig at hun er imponert over samholdet.

- Folk kommer også hit fra andre steder, som Oslo. Samholdet er flott å se.

Nå venter ei krevende tid, med trolig flere begravelser og sorgarbeid.

- Det er klart mye arbeid står foran oss; folk har ennå ikke helt bearbeidet det som har skjedd. Men det er fint at folk står sammen, sier Thorsteinsdottir.

- Krevende

Like etter klokka 21 søndag holder redningsmannskapene pressekonferanse med siste nytt etter raskatastrofen i Gjerdrum.

- Det er meget krevende arbeidsforhold i rasområdet. Vi er fortsatt i et aktivt søk etter overlevende, og er i en redningsaksjon, sier politiets innsatsleder Bjørn Christian Willersrud.

Områdene som nå gjennomsøkes, ligger sentralt i raset og tett inntil hverandre. Det er tidligere sagt at de sju omkomne som er funnet, er funnet nær hverandre.

- Vi har hunder som er spesialtrent på slike søk, som er med oss hele tida, sier Willersrud.

Det vurderes fremdeles som mulig å finne personer i live i rasområdet. Brannvesenet omtaler området som vanskelig og risikofylt å gjennomføre søk i.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer