Lov mot likekjønnet ekteskap i Utah stanses

En amerikansk ankedomstol bestemte onsdag at den svært konservative delstaten Utah ikke kan forby likekjønnede ekteskap.

FEIRER: Peggy Tomsic (t.v.) som var advokat for Moudi Sbeity, Derek Kitchen, Kate Call, Laurie Wood og Kody Partridge, som tok Utahs lov mot homoekteskap til rettsvesenet, feirer i Salt Lake City etter å ha vunnet fram. Foto: AP Photo/Rick Bowmer
FEIRER: Peggy Tomsic (t.v.) som var advokat for Moudi Sbeity, Derek Kitchen, Kate Call, Laurie Wood og Kody Partridge, som tok Utahs lov mot homoekteskap til rettsvesenet, feirer i Salt Lake City etter å ha vunnet fram. Foto: AP Photo/Rick Bowmer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjennelsen i den føderale domstolen i Denver er den første en regional føderal ankedomstol har kommet med siden høyesterett i Washington avgjorde at den føderale staten skal gi likekjønnede ekteskap de fordelene alle ekteskap nyter.

Tidligere onsdag sluttet en dommer i delstaten Indiana seg til den lange rekken av dommere som har besluttet at forbud mot likekjønnede ekteskap er i strid med grunnloven.

I Denver-kjennelsen heter det at en delstat ikke kan nekte å utstede vielsesattest til to personer, eller nekte å anerkjenne deres ekteskap, kun basert på deres kjønn.

Guvernøren i Utah, republikaneren Gary Herbert, uttrykte sin skuffelse over kjennelsen og sa at staten vil anke til høyesterett i Washington.

Tilhengere av likekjønnede ekteskap i Utah, der mormonerkirken er svært dominerende, planlegger en storstilt feiring av kjennelsen onsdag kveld i Salt Lake City.

Utah ble i desember en kort stund den 18. amerikanske delstaten som anerkjenner likekjønnede ekteskap da en lokal føderal dommer avgjorde at et forbud var grunnlovsstridig.

1.300 homofile og lesbiske rakk å gifte seg før kjennelsen ble satt på hold av høyesterett i påvente av en anke, og deres status ble derfor hengende i lufta.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer