Løve adopterte antilopebaby

Men det måtte bare gå galt...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En vill løvinne har forundret dyreforskere etter at hun for to uker siden adopterte en oryxbaby. Oryx er en liten antilopetype, som vanligvis er et byttedyr for løver og andre kattedyr.

Om ettermiddagene lå de to dyrene og sov sammen som mor og avkom, og løvinnen beskyttet den vesle antilopen mot andre kattedyr, melder BBC.

Løvinnen kom over oryxbabyen i viltreservatet Samburu i sentral-Kenya for to uker siden. Hun skremte bort mora dens og adopterte den, men lot likevel Oryx-mora tidvis få komme til babyen og mate den i tida etterpå.

I går ble det imidlertid brutalt slutt på den sjeldne idyllen, da en hannløve angrep og drepte oryxbabyen mens den beskyttende adoptivmora lå og sov, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Løvinnen var da helt utslitt, etter å konstant ha passet på oryxbabyen og holdt de andre kattedyrene unna den vesle godbiten i 14 dager.

- Dette er en enten et ekstraordinært eksempel på morsinstinkt eller verdens åttende underverk, kommenterte en lok al kilde overfor den kenyanske avisa The Nation.

Ifølge en annen lokal kilde ble løvinnen rasende etter drapet på antilopebabyen. Hun knurret og sirklet rundt den aktuelle hannløven 10 ganger, men forsvant uten å angripe.

Løvinnen har ikke vært å se etter dette, melder AFP og BBC.

<B>NÆRT FORHOLD: </B>Den ville løvinnen ble åpenbart glad i den adopterte oryxbabyen.<br> Foto: REUTERS/SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer