Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løve med tannpine drepte 35

Foretrakk mørt menneskekjøtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En menneskeetende løve som har fått skylda for minst 35 drap i Tanzania, begynte trolig å spise mennesker fordi den hadde tannpine, mener eksperter.

35 drepte mennesker er trolig det høyeste antallet som er registrert for en enkelt løve, melder BBC.

Løven drepte og spiste mennesker i åtte landsbyer i Tanzania over en 20 måneders periode.

Smertefullt

Undersøkelser av løven viser at den hadde store skader i tennene. Ekspertene tror ut fra dette at løven fikk smaken på menneskekjøtt, framfor bøffelkjøtt, fordi menneskekjøttet var mindre smertefullt å tygge.

- Denne løven opplevde trolig mye smerte, spesielt når den tygget, sier Rolf Baldus i viltvernorganisasjonen GTZ til BBC.

- Den oppga trolig å jakte bøfler fordi kjøttet var for hardt og smertefullt å tygge. Den fant ganske sikkert at mennesker var lettere å fange og mindre smertefullt å spise, sier Baldus.

Tanzania har trolig den høyeste løvetettheten i Afrika. Ville dyr dreper årlig rundt 200 mennesker i landet, hvorav løver antas å stå for en tredel.

<B>DREPER 70 ÅRLIG:</B> om lag 200 mennesker blir drept av ville dyr hvert år i Tanzania. Løver står for en tredel av dette.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media