Løvedreper: - Var ikke klar over at Cecil var kjendis

Angrende synder.

ANGRER:  Storviltjeger Walt Palmer angrer på at han drepte løven Cecil. Foto: Renee Jones Schneider / NTB Scanpix
ANGRER: Storviltjeger Walt Palmer angrer på at han drepte løven Cecil. Foto: Renee Jones Schneider / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storviltjeger Walter Palmer, som ble verdenskjent etter å ha skutt løven Cecil, sier han aldri hadde skutt løven hvis han hadde vært klar over kattedyrets kjendisstatus.

- Hvis jeg hadde visst at løven hadde et navn og var viktig for landet eller for en studie, så hadde jeg selvsagt ikke gjort det, sier Palmer i et felles intervju med nyhetsbyrået AP og avisen Minneapolis Star Tribune.

Palmer, som er tannlege, gjenopptar tirsdag arbeidet etter å ha vært i dekning i en måned, som følge av demonstrasjoner i hjembyen Minneapolis.

Cecil var en 13 år gammel løve som bodde i nasjonalparken Hwange i Zimbabwe. Cecil var del av en studie ved Oxford-universitetet og var utstyrt med GPS-halsbånd, og løven var godt kjent blant besøkende i parken.

Løven ble skutt 1. juli etter å ha blitt lokket ut av nasjonalparken. Først skal Palmer ha skadeskutt Cecil med pil og bue, og 40 timer senere skal dyret ha fått nådeskuddet med et skytevåpen.

Cecils død utløste sterke reaksjoner verden over og Zimbabwe har krevd Palmer utlevert fra USA, anklaget for å ha finansiert ulovlig jakt. To lokale menn som skal ha tilrettelagt jakten, er tiltalt for krypskyting i Zimbabwe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.