VANDALISERT: Tannlege Walter Palmer er siktet for å ha drept den berømte løven Cecil (13) i Zimbabwe. Protestene mot ham og mot ulovlig jakt har eksplodert i USA i etterkant. Slik ser det ut ved Palmers feriehus i Flordia denne uka. Foto: Corey Perrine/Naples Daily News via AP/NTB scanpix
VANDALISERT: Tannlege Walter Palmer er siktet for å ha drept den berømte løven Cecil (13) i Zimbabwe. Protestene mot ham og mot ulovlig jakt har eksplodert i USA i etterkant. Slik ser det ut ved Palmers feriehus i Flordia denne uka. Foto: Corey Perrine/Naples Daily News via AP/NTB scanpixVis mer

«Løvedreperen» har ansatt sikkerhetsselskap for å beskytte ferieparadiset sitt

Kastet marinerte griselabber og skrev «løvedreper» på garasjedøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tannlege-jegeren  Walter Palmer fra Minnesota har holdt seg under jorda etter å ha drept kjendisløven Cecil i juli.

I kjølvannet av drapet på løven har den erfarne storviltjegeren blitt utsatt for flere hatkampanjer, og saken har skapt enorme reaksjoner.

Bilder fra tannlegens feriehus i Florida fra denne uka, viser også hvordan noen har vandalisert eiendommen hans.

Marinerte griselabber I den idylliske innkjørelsen til eiendommen ligger det avkappede griselabber spredt. De sju griselabbene skal være dynket i saus og blitt kastet i innkjørselen.

På garasjedøra til feriehuset, som ifølge The Guardian har en verdi på 1,1 millioner dollar (omkring ni millioner kroner), er det skrevet «LION killer!» - «løvedreper» - i store bokstaver.

ARRESTERT: Den profesjonelle zimbabwiske jegeren Theo Bronkhorst er blitt arrestert for å ha brutt jaktreglene, og var med i Palmers jaktfølge. Her snakker han med pressen utenfor retten i byen Hwange i går. Foto: REUTERS/Philimon Bulawayo/NTB scanpix
ARRESTERT: Den profesjonelle zimbabwiske jegeren Theo Bronkhorst er blitt arrestert for å ha brutt jaktreglene, og var med i Palmers jaktfølge. Her snakker han med pressen utenfor retten i byen Hwange i går. Foto: REUTERS/Philimon Bulawayo/NTB scanpix Vis mer

Ifølge Chigaco Tribune etterforsker det lokale politiet vandalismen. Forrige uke ble det funnet et håndskrevet skilt som kritiserte Palmer på eiendommen. Et sikkerhetsselskap er nå ansatt for å beskytte den ekslusive ferieeindommen, ifølge avisa.

- I tillegg til å spraye døra, er det som ser ut som marinerte griselabber spredt rundt på eiendommen, sier Walter Zalisko i Global Investigative Group, selskapet som nå er satt inn for å beskytte eiendommen, til The Guardian.

Ifølge Zalisko er det nå ingen som bruker ferieendommen, men selskapet skal ha montert overvåkningskameraer på stedet.

Betalte 50 000 dollar Palmer er siktet for drap på løven, og Zimbabwe har krevd tannlegen utlevert.
 
Løven skal først ha blitt skutt med pil og bue etter at Palmer og hans hjelpere hadde lokket den aldrende hannen ut av en nasjonalpark. Det skal ha tatt 40 timer før jaktfølget tok igjen og avlivet den sårete løven før de flådde den og kappet av den hodet.


Myndighetene i Zimbabwe har arrestert to menn fra landet.

Den amerikanske tannlegen skal angivelig ha betalt den profesjonelle jegeren Theo Bronkhorst og den lokale grunneieren Honest Ndlovu 50 000 dollar, over 400 000 norske kroner, for jakten.

DREPT: Den 13 år gamle løven Cecil er en av verdens mest kjente løver og en populær turistattraksjon i Zimbabwe. Foto: Brent Stapelkamp/Polaris/NTB scanpix
DREPT: Den 13 år gamle løven Cecil er en av verdens mest kjente løver og en populær turistattraksjon i Zimbabwe. Foto: Brent Stapelkamp/Polaris/NTB scanpix Vis mer

Theo Bronkhorst ble arrestert i forrige uke for å ha brutt jaktreglene da han sammen med Palmer lurte Cecil ut av den beskyttende nasjonalparken og inn på et område der han kunne felles, angivelig med loven og lisensen i hånd. Han møtte i retten onsdag, men fikk saken utsatt til slutten av september, skriver NTB.

Palmer selv har ennå ikke snakket med pressen, men sa i en uttalelse at han angret på jakten og at han trodde den var lovlig.