«Loven sier han må drepes»

Mullah Krekar åpner for drap på frafalne muslimer - men ikke i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mullah Krekar jobber for å innføre sharia - islamsk lov - i de kurdiske områdene i Nord-Irak. I et lengre intervju med avisa Vårt Land snakker han ut om sitt syn på muslimer som velger å forlate religionen.

- Loven sier at han må drepes - hvis han gjør det i et land der det er en imam og der det er sharia-lover, sier Krekar.

Men regelrette lynsjinger er han imot.

- Det blir en rettssak. Han må forsvare seg selv, sier Krekar.

- Siste utvei

Dødsstraff er ifølge Krekar siste utvei.

- Islam liker ikke at vi skal straffe mennesker. Islam vil at vi skal oppdra folk. Den islamske straffeloven er det siste som brukes, ikke det første. Du må prøve flere metoder for å komme til et godt resultat. Straff er ikke det første man skal tenke på. Straffeloven skal bare prøves når alt annet er prøvd.

Skulle en frafallen muslim allikevel bli dømt er det mulighet for benådning.

- Hvis en som er tiltalt for eksempel for drap blir dømt av retten, er det ikke sikkert straffen settes ut i livet. Etter sharia er kalifen leder for hele nasjonen. Han kan velge å stanse straffen, eller å praktisere den, sier Krekar.

Vil ha religionsfrihet

Krekar understreker at dette bare vil gjelde i land med sharia-lovgivning. Hvis en muslim i Norge velger å forlate religionen er det ingenting han kan gjøre.

- Etter vår tro er jorden delt i to, i islams hus og det ikke-islamske huset. Det muslimer gjør i det ikke-muslimske huset kan vi ikke gjøre noe med, sier Krekar.

Sin strenge tolkning av sharia til tross er han ikke negativ til kristen misjon blant muslimer i Norge.

- Det er helt normalt om det skjer. Det skjer jo i hele verden, og det har vært slik i mange hundre år. I fremtiden må vi alle tro at folk må være fri til å velge religion.

<B>MÅ DREPE FRAFALNE: Mullah Krekar mener loven er klar.