Lovende test av ny ebolavaksine

Resultatene er lovende etter at en ny ebolavaksine for første gang er blitt testet på mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): Vaksinen utviklet av selskapet GlaxoSmithKline ble gitt til 20 friske frivillige personer. Alle utviklet antistoffer som gjør det lettere for kroppen å bekjempe ebola.

Alvorlige bivirkninger er så langt ikke påvist hos noen av forsøkspersonene. De vil bli overvåket i nesten ett år, og det antas at det fortsatt vil gå flere måneder før den nye vaksinen kan tas i bruk.

Nesten 5.700 personer er nå bekreftet døde som følge av epidemien i Vest-Afrika, og farmasøytiske firma og helsebyråer tester ut eksperimentelle legemidler og vaksiner for å se om noe kan brukes for å få bukt med virusutbruddet.

- Det uforutsett store ebolautbruddet i Vest-Afrika har intensivert innsatsen for å utvikle sikre og trygge vaksiner, sier leder Anthony Fauci i Det nasjonale instituttet for allergier og infeksjonssykdommer (NIAID).

Han håper den nye vaksinen vil bidra til å få slutt på epidemien, i tillegg til å forhindre nye store utbrudd.

Fauci forteller det skal gjennomføres større tester. NIAID er blant annet i samtaler med myndighetene i Liberia om å teste vaksinen i Vest-Afrika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.