Lovendring skal beholde Killengreen

Storberget med lovforslag.

POPULÆR POLITIDIREKTØR: Ingelin Killengreen er snart ferdig med sitt åremål som direktør i Politidirektoratet. Ifølge NRK ønsker justisminister Knut Storberget at hun skal fortsette. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
POPULÆR POLITIDIREKTØR: Ingelin Killengreen er snart ferdig med sitt åremål som direktør i Politidirektoratet. Ifølge NRK ønsker justisminister Knut Storberget at hun skal fortsette. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen legger fredag trolig fram et lovforslag som sikrer at Ingelin Killengreen kan fortsette i jobben som politidirektør også etter at åremålet er over, melder NRK.

Justisminister Knut Storberget (Ap) er så fornøyd med Killengreens jobb at han vil gjøre om loven for å beholde henne i stillingen.

Killengreen har snart sittet i jobben som politidirektør i ni år. Åremålet er på seks år, men Killengreen benyttet muligheten til å ta tre år ekstra. Etter det NRK kjenner til blir lovforslaget trolig lagt fram i statsråd fredag.

Storberget er ikke alene om å være fornøyd med jobben Killengreen har gjort, men får liten støtte for lovforslaget. Forslaget om å forlenge politidirektørens stilling var på høring i fjor, og møtte motbør, også innad i regjeringen.

- Justisministeren hindrer andre i å søke stillingen, sier Curt A. Lier i Politiembetsmennenes Landsforening.

På Stortinget er Venstres justispolitiske talsmann Odd Einar Dørum klar i sin tale:

- Ordningen med åremål på seks år, og mulighet for utvidelse med tre år ekstra, fungerer godt. Da kan du stå på for fullt i den perioden du sitter. Vi kan ikke ta hensyn til en enkeltperson når vi skal bestemme hvor lange åremålene skal være, sier Dørum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer