Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lovens fulle vrede vil ramme dere

Mugabe feirer landets 26-års jubileum med å true opposisjonen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under talen den zimbabwiske presidenten Robert Mugabe (82) holdt i anlednings landets 26-års jubileum, benyttet han anledningen til å advare motstanderne hans om at et opprør vil bli slått hardt og nådeløst ned på.

- Jeg ønsker å advare dem om at de leker med ilden, sa Mugabe til de tusenvis av menneskene som var møtt opp for å høre ham tale. Advarselen, hans andre på en måned, er utvilsomt rettet mot hovedopponenten  Morgan Tsvangirai og dennes tilhengere. Tsvangirai leder «Bevegelsen for demokratisk endring» og utfordret forrige måned folket til å protestere mot Mugabe.

- Enhver som våger å gå i mot loven, våger å lede en ansamling mennesker i et felttog for vold og terrorisme; han og de som måtte følge ham vil bli rammet nådeløst av lovens fulle vrede, sa Mugabe. Se talen her

Kritisk økonomi

I mellomtiden synker landet stadig lenger ned i den økonomiske hengemyra, og skillet mellom fattig og rik i Zimbabwe blir stadig større. Ifølge AP ligger arbeidsløsheten på rundt 70 prosent og inflasjonen på over 900 prosent. Mat blir stadig vanskeligere å få tak i, og hundretusener emigrerer til nabolandene.


- Minst 10 000 mennesker har dødd av sult og sykdommer som følge av underernæring, sier erkebiskop Pius Ncube. Han hevder at Zimbabwes ledende parti holder tilbake bistand til personer som støtter opposisjonen.

- Vi setter pris på at ingen i de sultrammede områdene døde av sult, sa Mugabe i gårsdagens tale.

UNDER FEIRINGEN AV LANDETS UAVHENGIGHET I GÅR MOTTOK MUGABE «FREDSFLAMMEN»: Han har sittet ved makten alle årene siden Zimbabwe ble en fri stat. Foto: Scanpix
UNDER FEIRINGEN AV LANDETS UAVHENGIGHET I GÅR MOTTOK MUGABE «FREDSFLAMMEN»: Han har sittet ved makten alle årene siden Zimbabwe ble en fri stat. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media