Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lovens nye tann

Filippinske politimenn får gebiss fra ektemannen til presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg kan smile, for nå har jeg en helt ny tanngard, sier Omar Taribul til Reuters.

Omar har vært politimann i to tiår, men forteller at han har blitt ydmyket for sin tannløse framtoning. Han mistet mange tenner i oppgjør med kommunistgeriljaen i 1994.

Nytt smil

I oktober startet Jose Miguel Arroyo prosjektet «Nytt smill for de tannløse». Opprinnelig var prosjektet rettet mot markedsselgere i hovedstaden Manila.

Nå har ektemannen til Filippinenes president Gloria Macapagal Arroyo utvidet prosjektet til å inkludere politiet, og i går fikk en rekke av Manilas politimenn bokstavelig talt et nytt ansikt utad.

Prosjektet er ment å gi politimennene bedre selvtillit, og slik sett bedre vilkårene for arbeidet deres. Tannproteser er en kostbar investering, og en politilønn kan være på 1000 kroner i måneden.

- Nedprioritert

- De som har familier å forsørge nedprioriterer ofte tannhelse og pleien av sitt eget utseende, uttalte lederen for tannhelsetjenesten i politiet til Manila Bulletin.

Omkring 200 politimenn har mottatt gratis gebiss, som er verdt omkring 320 kroner. Planen er at i alle fall 200 flere av lovens voktere skal få økt evne til å bite fra seg. Også familiene deres får tilbud om hjelp, skriver Reuters.

- Dette vil løfte selvtilliten deres. Når du mangler noen tenner og må snakke til folk, har du en tendens til å bli flau, sier tannlege Marilen Acuna Principe.

KAN SMILE IGJEN: Politiveteranen Omar Taribul i Filippinenes hovedstad Manila har blitt ydmyket for den mangelfulle tanngarden sin. I går fikk han gratis gebiss.
HVOR ER MINE? Politimenn ser gjennom de nye gebissene som ligger klare til avhenting i politiets hovedkvarter i Manila.
PÅ PLASS:</B> Francisco Ladrera Jr. får hjelp av tannlegen til å plassere den nye tannprotesen.