Lover 2,5 millioner nye jobber

Tøft løfte fra Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Finanskriserammede amerikanere kan bare glede seg. I hvert fall hvis landets kommende president klarer å holde det han lover.

I dag gikk nemlig Barack Obama knallhardt ut og lovte 2,5 millioner ny jobber innen januar 2011, skriver AP.

Langsiktig investering

De som får disse nye jobbene skal hovedsakelig holde på med veiarbeid, ettersom den kommende presidenten ønsker å forbedre de amerikanske veiene.

- Dette er ikke bare noen skritt for å komme ut av den pågående krisen, det er også langsiktig investering i vår økonomiske framtid som har blitt ignorert alt for lenge, sa Obama i dagens tale.

Ifølge AP ønsker Obama å få forslaget godkjent i Kongressen så snart han er på plass i Det hvite hus over nyttår.

USA har nå en rekordhøy arbeidsledighet på 6,5 prosent. Denne uken kom tallene som viser at landet opplever den høyeste arbeidsledigheten på 16 år. Obama mener at det ikke er noen lett løsning på dagens problemer.

- Det fins ingen raske eller enkle løsninger på denne krisen, som har vært på vei i mange år, og det vil trolig bli verre før det blir bedre, spådde den kommende presidenten.

KNALLHARDT LØFTE: Barack Obama lover 2,5 millioner nye jobber innen to år. Foto: Reuters/SCANPIX
KNALLHARDT LØFTE: Barack Obama lover 2,5 millioner nye jobber innen to år. Foto: Reuters/SCANPIX Vis mer

Trenger støtte

Han innser at det kan bli vanskelig å få godkjent den økonomiske planen.

- Jeg vil både trenge og søke støtte fra Republikanere og Demokrater, og ideer og forslag fra begge sider ønskes velkommen.

Over tolv millioner amerikanere er nå uten jobb og dette tallet vil trolig øke neste år.

- Over hele landet ligger amerikanere våkne om natta og lurer på om neste ukes lønn vil dekke neste måneds regninger. Folk kommer på jobb for å rydde pultene sine og pensjonister ser på at pengene de har spart opp hele livet forsvinner, sa Obama i talen.

Lover 2,5 millioner nye jobber