Lover å betale

- Jeg har hele tida sagt at de skal få penger. Og det skal de, sier Svend Rommerud. Men han hevder hardnakket at to kvinner uten formue eller betydelig inntekt satset til sammen 800000 kroner hos ham uten å spørre hva han skulle investere pengene i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge en kontrakt som er inngått mellom Rommerud og den ene av kvinnene handlet det om en «pengetransaksjon tilrettelagt av Svend Rommerud».

Nå sier Rommerud at investeringen var knyttet til framstilling av miljøpreparater. De to kvinnenes penger har blant annet gått til å dekke løpende utgifter rundt investeringen. Han har foreløpig ikke fått investorer til prosjektet.

Dagbladet møtte Rommerud og hans advokat Harald E. Bruusgaard på advokatens kontor onsdag denne uka, og i løpet av en drøy time langt møte framla de i korte trekk Rommeruds versjon av saken.

Bruusgaard uttalte seg spesielt om forholdene rundt de to kvinnenes motiver for å investere penger hos Rommerud, og dessuten om kjøpet av leiligheten i Oscars gate. Han ringte Dagbladet i går, og trakk uttalelsene tilbake.

Fantastisk

Om investeringsmuligheten sier derimot Rommerud:

- Det var et ganske fantastisk tilbud de fikk. Men de spurte ikke om hva det handlet om.

Begge de to kvinnene sier til Dagbladet at det aldri var snakk om miljøpreparater, men om rene penge- og valutatransaksjoner overfor noen av Rommeruds arabiske forretningsforbindelser.

Den ene av kvinnene fikk tre ganger i januar og februar i fjor løfte om at penger allerede var innbetalt på hennes konto, uten at en krone var overført. Den andre mottok en sjekk på 300000 kroner, men det har aldri vært dekning på kontoen.

Viktig

Selv om Rommerud skyldte de to kvinnene nær 1,3 millioner kroner, inngikk han en avtale med en drammensmann om å betale en million kroner i rente for å låne to millioner kroner i 30 dager. Pengene gikk til å kjøpe en leilighet i Oscars gate, en leilighet som nå er solgt på tvangsauksjon til Rommeruds datter.

Rommerud uttalte seg ikke om leilighetskjøpet ut over å konstatere følgende:

- Man kan spørre om det var en dum eller god transaksjon, ja vel.

Det som ellers ble sagt om leiligheten trakk Bruusgaard tilbake i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer