- Lover å bygge gjerde

Ordføreren i Orihuela besøkte i går Shila Bigdelys familie og lovet å sette opp et gjerde rundt området der jenta ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORREVIEJA/ORIHUELA (Dagbladet):

- Jeg satte pris på å få besøk av ordføreren. Vi snakket om sikkerheten, og om at barna i området ikke lenger føler seg trygge. Jeg sa at mitt ønske var å få satt opp et gjerde rundt området der Shila ble funnet. Det sa han at han skulle sørge for umiddelbart, forteller Shilas far, Farhad Bigdely.

Ny politistasjon

Et gjerde vil redusere muligheten for å begå kriminelle handlinger i området der Shila ble funnet.

Området - hvor det også er en søppelfylling - ligger i en dal, er uoversiktlig og har dårlig innsyn.

Ordfører José Manuel Medina la også ned krans på minnestedet.

I går ble det holdt et møte mellom representanter fra politiet, Guardia Civil og myndighetene i Alicante-provinsen og Orihuela kommune.

- Vi må gi innbyggerne her tryggheten tilbake. En slik alvorlig hendelse har påvirket oss alle, og vi er forpliktet til å gjøre noe. Antallet politibetjenter er økt med 30. Nå vil vi jobbe med å finne en tomt hvor vi kan bygge en ny stasjon for politiet og Guardia Civil ved Orihuela Costa, sa fylkesmann Alberto Martinez Diaz til pressen etter møtet.

Shilas skole i San Miguel har erklært dagen i dag for offisiell sørgedag, og skolen vil være stengt.

Orker ikke

I kveld vil alle elever, lærere og lokalbefolkningen inviteres til en minnemarkering i rådhuset i San Miguel.

Den døde jenta ligger på likhuset i Torrevieja. Familien har ennå ikke hatt krefter til å dra dit.

- Vi hadde egentlig avtalt å reise dit i går. Vi håper å klare det i dag. Kona har det vanskelig, og tror ikke hun klarer å være med på minnemarkeringen i kveld, sier Fahrad Bigdely.

I går kveld strømmet det fortsatt folk til minnestedet. Elever fra Shilas skole satte opp plakater med siste hilsener til 13-åringen.

TRYGGERE: Ordfører José Manuel Madina i Orihuela (t.h.) - her med fylkesmann Alberto Martinez Diaz - lovet i går Farhad Bigdely å få inngjerdet området der datteren hans ble funnet drept.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer