Lover å finne mullah Omar

USA jakter fremdeles på 35 toppledere i al-Qaida-nettverket og Taliban-ledere. - Vi skal finne de skyldige, sier Afghanistans leder, Hamid Karzai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men han understreker at det kan være vanskelig å finne en mann som gjemmer seg. Taliban-leder mullah Mohammed Omar skal har stukket av på en motorsykkel, og ingen vet nøyaktig hvor han befinner seg. USA utelukker ikke at han fremdeles er blant Taliban-soldatene som holder stand i Baghran, 10 mil nordvest for Kandahar.

Karzai sier til CNN at de startet forhandlinger med gruppen om å overgi seg forrige uke, og at samtalene vil fortsette. Samtidig understreker han at 20-30 000 Taliban-soldater skal få reise hjem til sine landsbyer.

- De er ikke ansvarlige. De er bare vanlige soldater, sier Karzai til CNN.

Han understreker at de fremdeles leter etter både mullah Omar og Osama bin Laden.

- Dersom vi finner dem vil de bli arrestert, sier afghanernes midlertidige leder.

Om mullah Omars forsvinning på motorsykkel sier han at de vil fortsette å lete etter ham, og at de vil finne ham til slutt.

Angående bin Laden er han usikker på om han fremdeles er i Afghanistan eller ik ke.

Afghanistan har også vært en stor produsent av råopium, og Karzai lover at han skal sette en stopper for narkotikatrafikken ut av Afghanistan, men først må landet få økonomien på fote igjen.

En million på vei hjem

FNs høykommissær for flyktninger, Maki Shinohara sier at inntil en million afghanske flyktninger vil være på vei hjemover i løpet av de neste 12 månedene, melder NTB.

Flere titalls tusen flyktninger skal allerede ha krysset grensa inn til Afghanistan fra sin eksiltilværelse i Pakistan og Iran.

Bare fra Pakistan kommer det mellom fire og fem tusen flyktninger hver dag, melder NTB.

<B>KARZAI I USA: Bilde viser afghanernes leder, Hamid Karzai, under opptakene til NBC's "Meet the Press", med Tim Russert
FORSVANT: mullah Mohammed Omar kom seg unna da Nordalliansen rykket inn i Kandahar. Nå vet ingen hvor han er.
<B>OMARS RESIDENS: Omars residens i Kandahar er totalt ødelagt under USAs bombeangrep mot Afghanistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer