Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lover å fjerne formuesskatten

Skal være borte etter fire år med Frp-regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-nestformann Per Sandberg lover å fjerne formuesskatten på fire år hvis partiet kommer i regjeringsposisjon etter stortingsvalget neste år.

Prioriterer formuesskatten

I programmet for inneværende stortingsperiode heter det at Frp gradvis vil fjerne formuesskatten, men nå er beskjeden klar fra partiets programkomité: Frp vil fjerne formuesskatten.

- Dette skal vi klare i løpet av fire år. Vi prioriteter å fjerne formuesskatten. Om vi finner rom for ytterligere skattelettelser, vil vi gå løs på arveavgiften, sier Sandberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Staten tar i år inn rundt 11 milliarder kroner i formuesskatt, mens skatt på arv og gaver utgjør 2,7 milliarder kroner.

Vanlige betaler 10 milliarder

Frp-nestformannen er klar til å møte Ap til debatt om formuesskatten i neste års valgkamp.

- Jens Stoltenberg gjør jo et poeng av at de 100 rikeste her i landet må betale 7 millioner kroner hver i formuesskatt. Ja vel, men det utgjør jo bare 700 millioner samlet sett og betyr dermed at resten av befolkningen pålegges 10,3 milliarder kroner i formuesskatt, sier Sandberg.

VIL FJERNE SKATT: Frps nestleder Per Sandberg lover at partiet vil fjerne formuesskatten i løpet av sin første regjeringsperiode, dersom de får velgernes tillit etter valget neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
VIL FJERNE SKATT: Frps nestleder Per Sandberg lover at partiet vil fjerne formuesskatten i løpet av sin første regjeringsperiode, dersom de får velgernes tillit etter valget neste år. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Høyres programkomité har ennå ikke konkludert på hvor fort formuesskatten bør fjernes. I gjeldende program har Høyre lovet å fjerne denne skatten i løpet av stortingsperioden, men nå åpnes det for å slakke på formuleringen.

Bakgrunnen er at de rødgrønne har økt formuesskatten og dermed kan det bli mer krevende å fjerne denne skatten i løpet av bare fire år.

(NTB)

image: Lover å fjerne formuesskatten

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!