Donald Trump:

Lover å forlate Det hvite hus

USAs president, Donald Trump, sier at han vil forlate Det hvite hus 20. januar neste år dersom Joe Biden får tilstrekkelig av stemmene fra valgmannskollegiet.

SINT: USAs president deltok på en telefonkonferanse med medlemmer av det amerikanske forsvaret under Thanksgiving-feiringen. Der ble det amper stemning. Foto: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det kom fram da han svarte på spørsmål fra journalister utenfor Det hvite hus torsdag.

- Selvsagt vil jeg det, og du vet det, svarer Trump på spørsmål om han vil forlate Det hvite hus.

Han blir også spurt om han vil erkjenne nederlaget dersom valgmannskollegiet stemmer for å gjøre Biden til USAs neste president.

- Det kommer til å bli en veldig vanskelig ting å gjøre å erkjenne nederlaget. Dersom de stemmer slik, gjør de en feil, sier Trump 23 dager etter valget hvor Biden fikk om lag seks millioner flere stemmer enn ham og også vant et klart flertall av vippestatene.

Samtidig vil ikke Trump si om han vil delta på en innsettelsesseremoni for Biden.

- Vet svaret

- Jeg vet svaret, men jeg vil ikke si det ennå, sier Trump til pressekorpset.

Samtidig gjentar han en lang rekke grunnløse påstander om «massivt valgfusk». Han hevder også at hans kamp for å få omgjort valgresultatet både i rettsapparatet og blant lokale valgmedarbeidere går veldig bra. Dette stemmer ikke. Trump har ikke lagt fram noen bevis for omfattende valgfusk og det juridiske teamet hans har tapt søksmål etter søksmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer