Lover å holde munn

- Jeg kunne ikke si nei til en slik utfordring, sier den ferske statssekretæren Hege Norheim (32). Hun skjønner at noen reagerer på rollebyttet, men bedyrer at hun skal holde taushetsplikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Prinsipielt gjelder de samme reglene for meg som for alle de andre som har gått fra embetsverket til politikken. Systemet baseres på tillit og personlig integritet. Det stiller selvfølgelig krav til meg.

- Er ikke din situasjon spesiell på grunn av din inngående kunnskap om hva Bondevik-regjeringen tenkte?

- Det er det hundrevis av embetsmenn som har, så det er ikke så spesielt.

- Det er ikke hundrevis av embetsmenn som følger regjeringskonferansene så tett som du har gjort?

- Nei, men problemstillingen er den samme. Dessuten skal man ikke overdrive hvor mye kunnskap jeg har. Det er mye jeg ikke kjenner til.

- Dette dreier seg vel ikke bare om kunnskap og taushetsbelagte opplysninger, men dine analyser på bakgrunn av alt det du har hørt ved Bondeviks bord?

- Som sagt skjønner jeg at noen stiller spørsmål om dette, men jeg har erfaring med flere regjeringsskifter. Jeg skal klare det nå også.

- Tror du ikke en av grunnene til at Stoltenberg valgte deg er din inngående kjennskap til Bondevik-regjeringen?

- Det må du spørre ham om. Norheim var medlem av Arbeiderpartiet inntil hun begynte som rådgiver på Statsministerens kontor for fem og et halvt år siden. Nå gleder hun seg til å melde seg inn igjen.